Visit my YouTube channel here.

Chronicle (2012)

Tre venner med for sterke krefter.

Bilde: 1.85:1
Lyd: DTS-HD Master Audio 5.1
Undertekst: Norsk
Ekstramateriell: Deleted Scene – The most revealing footage you’ve never seen, Pre-Viz – Concept footage of the film’s most exciting sequences, Camera Test – Pre-production test scenes using different actors.

Tre venner får kjempekrefter når de klarer å bevege ting med kun tankekraft, og det vil forandre deres liv for evig og alltid.

Chronicle var like god som forventet, gledelig nok. I starten så føler man mye et mobbeoffer som hele tiden blir satt under press. Det er korte, men intense scener som skaper sympati rundt denne karakteren. Da blir det hyggelig når han får en ny venn, og hans fetter og han selv begynner og snakke sammen igjen. De åpner seg opp for hverandre og blir gode venner. Det er interessant å se hvordan ting utvikler seg med kreftene de er i besittelse av, for det er spesielt en av dem som forandrer seg som person.

Filmen er leken og litt lystig etter den mørke starten. Men underveis så skjer det ting som gjør at atmosfæren selvsagt blir ganske mørk når en av vennene mister grepet om virkeligheten. Chronicle viser at man trenger ikke mye penger for å lage en god effektfilm. Det man trenger er å sette grenser og gå etter hva lommeboka sier. Spesialeffektene er virkelig imponerende med tanke på at filmen kun kostet 72 millioner kroner å lage.

Skuespillerne er stort sett ukjente, men de imponerte meg på grunn av det enkle manuset som bruker velkjente metoder får å bygge opp karakterene. Spesielt er skuespillerne som spilte de to fetterne veldig gode, selvfølgelig er de ikke perfekte, men de gjør jobben sin. Dane DeHaan er verdt å følge med på, han kan jobbe mer med hvordan han formidler følelsene sine, men han var perfekt som et mobbeoffer.

Chronicle er en film som følger en enkel formel om funnet videoopptak. Det den gjør riktig er spesielt oppbyggingen av vennskapet, man føler virkelig glede når mobbeofferet får selvtillit, for det fortjener han. Jeg håper nesten det vil komme en oppfølger til denne filmen, for her kan man bygge videre på den enkle formelen med tanke på slutten.

Bilde 9/10: Bildekvaliteten er svært god med farger som nesten velter ut av skjermen. Med tanke på hvordan Chronicle er filmet med ikke det dyreste utstyret, så kan man ikke forvente Transformers-kvalitet.

Lyd 8/10: Lyden er selvsagt litt hul, dette øker litt av autentisiteten. Mot slutten så får alle høyttaleren virkelig jobbe, og da merker man også at lyden selvsagt blir mye klarere og at lyden virkelig er god når alt skal avgjøres. Da kjenner man kraften i lydsporet.

Ekstramateriell 3/10: Ekstramateriellet er ikke så mye å skryte av. Jeg skulle ønske man kunne se litt bakomfilmen, ikke bare noen minutter med hvordan man planla actionscenene.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

%d bloggers like this: