Visit my YouTube channel here.

End of Watch (2012)

end of watch

Vi er blodsbrødre!

Bilde: 1.85:1
Lyd: DTS-HD Master Audio 5.1
Undertekst: Norsk

Vi følger to politimenn i deres hverdag på jobb og litt på fritiden. Men så roter de med noe de burde holde seg langt unna, nemlig det mexikanske kartellet.

End of Watch er en av de beste filmene som kom ut i 2012, og som nå viser seg å være et fint og sterkt filmår. Filmen har en realistisk og rå stil med intense øyeblikk der man bare venter på at en eller begge politimennene vil få vinger og forlate den andre. Det blir selvsagt litt homoerotisk med all kjærligheten og omtanken de to politimennene viser hverandre, men slik er det for oss menn. Det er fint og alt det der, men fremdeles blir det litt galt.

Det er tre skuespillerne som er knallgode, spesielt Michael Pena som leverer sin beste rolletolkning i karrieren. Han er så avslappet og naturlig i rollen han spiller. Jake Gyllenhaal og Michael Pena har en utrolig kjemi man ikke opplever så ofte. Det føles virkelig ut som om de er bestevenner i virkeligheten også. Frank Grillo er også en skuespiller jeg liker, han er så naturlig og han har karismaen som er så viktig. Men mange av de andre holder ikke akkurat det jeg vil kalle høy kvalitet. Spesielt blir det for mye tull med den mexikanske gjengen og lederen som har tatt for mye Møller’s tran. Yahira Flakiss Garcia er virkelig latterlig der hun spiller en ekkel og tøff lesbe som tror hun er veldig tøff. Jeg vet Cody Horn fikk mye pepper for hennes rolletolkning i Magic Mike. Jeg tenkte ikke så mye over det. Men jeg skjønner selvsagt hva som er galt med pappas lille, høye jente uten talent. Hennes far er en mektig mann i Hollywood, og her er prakteksemplet på når pappa gjør alt for at hans talentløse datter skal få skinne litt. Hun er bare grusom. Hennes rolle er ikke stor, men herregud, kjerringa er jo så talentløs med sitt forvirrede ansiktsuttrykk. Hun burde skamme seg, og aldri vise sitt ansikt i flere filmer! Hun vet jo ikke hva hun gjør!

End of Watch er for det meste filmet med et håndholdt kamera og noen mindre kameraer. Dette gjør End of Watch til en mer realistisk og intens filmopplevelse, og selv om det er mye bevegelse med kameraene, så mister man aldri oversikten.

End of Watch blir aldri kjedelig. Den er velspilt, og har en utrolig nerve når kartellet blander seg inn i hverdagen til politimennene. Noen ganger føltes filmen ut som en grøsser, det er en herlig nerve her som man kan ta og føle på. Kombinert med knallgod filmmusikk er dette virkelig en film som må oppleves da den både er spennende og svært velspilt. Mer sier jeg ikke, ellers røper jeg for mye av handlingen.

Likte du serien The Shield og Cops, så er End of Watch en film du bare må få med deg.

Bilde: 8/10 Lyd:8 /10 Ekstramateriell: 0/10

Med tanke på alle de forskjellige kameraene som ble brukt er bildekvaliteten ganske god, men den er selvsagt langt ifra perfekt. Spesielt sliter filmen med sortnivået, og det som heter banding dukker også opp i noen få mørke scener, spesielt under en scene på taket der himmelen er ute å kjøre. Filmen forsøker å fremstille seg på en mest mulig realistisk måte, så dette er ikke en film som vinner priser for bildekvaliteten.

Dialogen er klar og tydelig. Lydsporet benytter seg for det meste av senter og fronthøyttalerne. Når det først blir avfyrt skudd så trykker lydsporet bra fra seg, men ikke forvent et lydspor som man finner i en påkostet film. Igjen, filmen forsøker hele tiden å være mest mulig realistisk.

4 kommentarer til «End of Watch (2012)»

  1. Dette er en film som faller eller stiger med rolletolkningene. Det var hyggelig å se Gyllenhaal skinne igjen det er en stund siden Pena synes jeg alltid er god, en solid håndverker i skuespilleryrket.

    1. Pena har vokst som skuespiller, fikk han bare i vrangstrupen etter jeg først stiftet bekjentskap med ham i den forferdelige Windtalkers. En annen skuespiller jeg synes burde få større roller er den fantastiske Clifton Collins Jr. Elsker den mannen, han er noen hakk over Pena, skjønner bare ikke hvorfor ikke han får flere roller da han takler det meste. Latino, ikke så pen, er kanskje svaret. Jævla synd!

  2. Satt og lurte på hvorfor jeg satt med en litt guffen følelse etter filmen, på tross av at jeg likte det meste. Etter å ha tenkt litt falt svaret på 2 ting: Slutten er litt for dum, etter en relativt realistisk reise og det viktigste, skurkene, hvis de hadde hyra skuespillere istedenfor noen som tydeligvis har har lagt seg på magen og tilbudt gratis rumpe, så hadde denne filmen vokst fra brukbar til nesten hva som helst, oscar materiale kanskje tilogmed.

    1. Ja, begge skulle tatt kvelden, og skurkene er grusomme, spesielt den jævla kjerringa som er så tøff i trynet hele tiden. Jeg synes alt det positive med filmen overskygger det negative, men det er helt klart en torne som stikker ut når en tenker på og opplever skurkene i filmen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

%d bloggere liker dette: