Visit my YouTube channel here.

Nobody to Watch Over Me (2008)

En familie i oppløsning.

En ung mann dreper to unge jenter. Han blir tatt, og familien hans på fire blir splittet. Politiet tar seg av mor, far og den yngste datteren, for faren er stor for selvmord når et nært familiemedlem begår drap. En politimann får i oppgave å passe på datteren. Passe på at hun ikke skader seg selv, samtidig må han skjerme henne fra en brutal presse. I bakgrunnen lurer også sinte datanerder som er sinte. De mener at resten av familien også er drapsmenn, og at de også må straffes.

Jeg er for dødsstraff, men det er ikke det temaet Nobody to Watch Over Me tar opp. Her fokuseres det på en familie som blir sett på som drapsmenn siden sønnen har drept to jenter. Selv ikke jeg er så trangsynt. Når sinte datanerder sammenligner den unge jenta med broren går det for langt. Faktisk er det mange sprø mennesker som tror at alle familiemedlemmer må være råtne og ondskapsfulle hvis en i familien har begått en grusom handling. Det er urasjonell tankegang, men sånn har verden blitt når Internett tok verden med storm. Blotting og sinne utspiller en stor rolle i dagnes internettsamfunn, og det er mange sinte feiginger bak tastaturene.

Jeg forventet en sårere og mer fokusert film. Nobody to Watch Over Me gaper over for mye, den går ikke dypt nok inn i sinnet til den unge jenta. Resten av familien ser vi ikke noe til etter den korte introduksjonen. Politimannen blir vi litt bedre kjent med, men igjen merker man at manuset bare skummer overflaten.

At datteren klarer å takle to sterke hendelser på så kort tid er ikke særlig troverdig. Det hun opplever er så sterkt at hun ikke skulle vært oppegående. Inntrykket jeg satt igjen med var å vise oss hvordan samfunnet tenker om familien som har et sort får i familien. Det er ikke et skikkelig drama vi er vitne til. Filmen prøver så godt den kan, men det fungerer ikke, det blir for overfladisk. Og når filmen ut av intet blir til en ufrivillig komedie når sinte datanerder angriper politimannen med en bærbar PC, og politimannen ikke tåler noen svake rapp over ryggen med en bærbar PC, da ristet jeg bare på hodet av fortvilelse. En meget ødeleggende scene man kan ha det mye moro med. Jeg trodde ærlig talt at politimannen skulle falle død om på stranden etter møtet med sinte datanerder.

Nobody to Watch Over Me kunne ha vært en meget god film som dykket dypt ned i et ungt sinn, men som valgte å overdramatisere visse situasjoner, og som til slutt ble for overfladisk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.