Visit my YouTube channel here.

Revanche (2008)

En mann søker hevn.

Revanche er en stille og rolig hevnfilm med repeterende scener der vi ser ilden ulme i sinnet til Alex. Alex er ingen engel,men han er heller ikke en ond mann. Han har forelsket seg i en prostituert kvinne, og han planlegger å rømme fra elendigheten sammen med henne. Planen er å rane en bank, det går ikke som planlagt. Alex vil ha hevn, og det viser seg at personen han vil drepe bor i nærheten der Alex befinner seg.

Johannes Krisch storspiller som den sinte og frustrerte Alex. Alex vanker i et kriminelt miljø, han har også sonet en fengselsdom. Men jeg klarte ikke å hate denne fyren som løper rundt med en pistol som ikke er ladd. Han utsetter andre mennesker for traumatiske opplevelser, men fremdeles er det godhet i ham som aldri kommer helt ut. Politimannen som er i fokus gjør et dumt og unødvendig valg. Det er smerten og fortvilelsen som er hovedfokuset i Revanche. Alle har sine demoner, spørsmålet er hva man gjør med dem.

Vær klar over at Revanche er en langsom film som er nydelig filmet. Filmen har en nerve som er ubehagelig. Man blir sittende å vente på at det skal sprekke for Alex, noe jeg selv ikke håpte. Det fine med Revanche er at begge parter lider noe voldsomt. Noen ganger er ikke hevn løsningen før man vet hvordan den andre parten har det. Man er ikke alltid alene om smerten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.