Visit my YouTube channel here.

Gran Torino (2008)

gran-torino

Oh, I’ve got one. A Mexican, a Jew, and a colored guy go into a bar. The bartender looks up and says, “Get the fuck out of here.”

Clint Eastwood er både regissør og hovedrolleinnehaver i Gran Torino. Walt Kowalski er en gammel pensjonert krigsveteran som er en tøff jævel for å si det mildt. Han er ikke flink med mennesker, men en dag hjelper han nabogutten, Thao Vang Lor, som han etter hvert får god kontakt med. Walt Kowalski blir som en far for Thao Vang Lor, men ikke alt er vel i paradis når en gjeng vil rekruttere Thao Vang Lor.

Clint Eastwood er helt rå i Gran Torino. Han vil få deg til å gråte av latterkrampe, for her tar han frem sitt verste fra forskjellige rollefigurer han har spilt opp gjennom årene, og da sitter man igjen med jævelen Walt Kowalski. Gran Torino er både morsom, spennende og alvorlig. Gran Torino byr ikke på noe nytt. Vi har sett det så mange ganger før med en eldre kar som blir som en farsfigur for nabogutten som ikke har selvtillit. Slike mennesker er lette å rekruttere for gjenger. Heldigvis er Walt Kowalski i veien.

Gran Torino har et stort problem, og det er skuespillerne som er elendige. Clint Eastwood er den eneste gode skuespilleren, resten er dårlige. Det er en scene som er virkelig fæl, og det er når Thao Vang Lor blir stengt inne av Walt Kowalski. I denne scenen viser Bee Vang som spiller Thao Vang Lor tydelig hva Gran Torino mangler, nemlig gode skuespillere. Hadde nå bare Clint Eastwood satset på bedre skuespillere så hadde Gran Torino vært enda bedre.

Det er mange som sier at Gran Torino følger i Dirty Harrys fotspor. Det stemmer ikke. Hevn er motivet, men uten å røpe for mye, ikke forvent skuddvekslinger og mange drap. Det finner du ikke i Gran Torino. Hevn kan være så mangt.

Gran Torino er den siste filmen til Clint Eastwood som skuespiller. Han avslutter karrieren med stil, for maken til jævel som Walt Kowalski skal du lete lenge etter.

8

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.