Visit my YouTube channel here.

Chungking Express (1994)

chungking-express

Kjærlighet og California Dreamin.

Filmene til regissør Kar Wai Wong har jeg ikke sett mange av. Kun en, 2046, og den skuffet meg skikkelig. Chungking Express falt mye mye mer i smak, men hadde nå bare den første halvdelen med Takeshi Kaneshiro vært bedre, hadde jeg gitt filmen høyere karakter. Den første halvdelen ga meg ingenting, den andre halvdelen er mer slik jeg forestilte meg Chungking Express. Lett og lystig med en fantastisk Tony Leung Chiu Wai som oser karisma hele veien. Faye Wong er også sjarmerende selv om hun virker en smule gal og impulsiv.

Chungking Express er ikke den mest strukturerte filmen. Den blir litt stykket opp, og rollefigurene virker som de har mentale problemer. Men som sagt er den siste halvdelen skikkelig bra, mye takket være Tony Leung Chiu Wai og Faye Wong. Kjemien mellom dem kan man ta og føle på, og California Dreamin er en herlig låt.

Kar Wai Wong følger ikke den vanlige formelen når han lager kjærlighetsfilmer. Jeg har kun sett to filmer, og jeg har lagt merke til at strukturen og en synlig tråd er vanskelig å finne. Men det blir jo kjedelig å se kjærlighetsfilmer som går på skinner hele tiden, så Kar Wai Wong byr på en annerledes opplevelse.

7

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.