Visit my YouTube channel here.

The Polar Express (2004)

Jeg tror ikke på julenissen!

Robert Zemeckis har de siste årene satset på livløse animasjonsfilmer der rollefigurene ser ut som om de ikke har følelser. Han må da selv se at det er noe som ikke helt stemmer med den livløse animasjonen?

The Polar Express starter som en grøsserfilm med en ekkel atmosfære som vil skremme de minste. Scenen der vår unge venn er usikker på om han skal borde toget er en ekkel scene. Hva lærer man unger når de er små? Ikke ta imot sukkertøy fra fremmede, ikke snakk med fremmede og ikke minst ikke gå inn i bilen til fremmede, i dette tilfelle et tog. Alt det man lærte når man var barn driter Robert Zemeckis lang marsj i. Konduktøren ser jo ut som en pedofil jævel, jeg hadde løpt for harde livet og ringt politiet. Det står en pedofil konduktør med bart som lokker til seg unger, han samler dem i en togvogn, hadde jeg sagt skjelvende til politiet.

Den første halvdelen er mørk og har en merkelig atmosfære med tanke på at dette er en barnefilm. Jeg likte den første halvdelen, selv med den livløse animasjonen. Den andre halvdelen er mer barnevennlig, selv om The Polar Express har tidenes styggeste alver i en stor filmproduksjon som dette.

Budskapet er greit selv om det nok er handelsstanden som står bak det meste når det gjelder julefeiringen. Hva fikk du til jul, var jo det vanlige spørsmålet når man var barn. Det samme skjer jo for faen meg i voksen alder også, selv jeg spør om det! Men budskapet om familie, snø og hygge uten presanger faller i god smak.

En julefilm litt over gjennomsnittet, men den livløse animasjonen er skremmende dårlig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.