Visit my YouTube channel here.

Firefox (1982)

firefox

Russerne har laget et unikt jagerfly, og amerikanerne er ute etter å stjele dette jagerflyet. Da tar de kontakt med Dirty Harry.

Firefox var en av mine favorittfilmer når jeg ble filminteressert. Jeg husker godt hvilke tre filmer jeg først så som gjorde at film ble en stor del av livet mitt. Filmene var First Blood, Krull og Firefox.

Firefox er regissert av Clint Eastwood, han har også hovedrollen i filmen. Dette er en film i to deler. I den første halvdelen og litt mer enn det er Firefox som en spionthriller der Clint Eastwood stadig er på rømmen. Når først Clint Eastwood setter seg i cockpiten er det rundt 40 minutter igjen av filmen.

Det jeg likte mest i min barndom var selvsagt flyscenene, nå ser jeg jo at dette er den svakeste delen i filmen. For det mest spennende og interessante er når Clint Eastwood hele tiden har farlige russiske menn etter seg, han er jo i Sovjetunionen.

Det som er problemet med flyscenene er at flyet ser utrolig falskt ut. Da fungerer det mye bedre når vi kun ser Clint Eastwood i cockpiten når han prater med seg selv. Det blir litt spennende mot slutten når han må lande for å fylle opp flyet med drivstoff, og han får også en annen god pilot etter seg. Men når man ser på disse flyscenene så føltes det nesten ut som å se scener fra den første Star Wars-filmen.

Det som er litt interessant er jo at protagonisten og hans oppdragsgiver er de store skurkene i filmen, men selvsagt dukker det opp noen uskyldige jøder som russerne er slemme mot, så da glemmer man at det er amerikanerne som er skurkene.

Firefox er en ganske god film fremdeles, man kan nesten kalle den for en slags uoffisiell oppfølger til, Where Eagles Dare. Spesielt føles det veldig likt ut når Clint Eastwood holder seg på bakken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.