Visit my YouTube channel here.

Changeling (2008)

changeling

The boy they brought back is not my son.

Changeling er basert på sanne hendelser. I regissørstolen sitter Clint Eastwood, da vet man allerede at filmen vil bruke god tid på å fortelle historien om en alenemor som kommer hjem og hennes unge sønn er forsvunnet. Etter mange måneder får hun en gledelig beskjed. Politiet har funnet sønnen hennes, nå er det bare å hente ham på togstasjonen. Problemet er at gutten hun henter er ikke hennes sønn. Hun forteller politiet at gutten de har funnet ikke er sønnen hennes, men de bruker all sin makt på å motbevise hennes påstander. Vil hun noensinne bli trodd, og vil hun finne sin sønn igjen?

Det er vilt å se på hvordan maktmennesker missbruker sin posisjon i samfunnet for å redde ansikt. Changeling er en skremmende film om korrupsjon og sinnssyke mennesker som har for stor makt. Underveis tar filmen en helomvending når politiet finner en gutt som har en forferdelig historie å fortelle. Changeling har da på dette tidspunktet to historier å fortelle, noe som fungerer meget bra. Her er det spenning til siste sekund.

Angelina Jolie leverer en god rolletolkning, hun er mer avbalansert og overspiller heller ikke i de mest krevende scenene. Mitt ankerpunkt er spilletiden som strekker seg til 140 minutter, det er for lenge for denne filmen. Mange scener kunne vært kortet ned slik at filmen hadde hatt en spilletid på rundt 120 minutter.

Clint Eastwood leverer en solid film som åler seg sakte av gårde i et bedagelig tempo. Changeling er kanskje ikke den aller beste filmen Clint Eastwood har laget, men det er en solid og skremmende film om samfunnet vi fremdeles lever i. Ikke tro at korrupsjon og galskapen vil en ende ta når mennesker fremdeles vandrer på denne jord.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.