Visit my YouTube channel here.

The Changeling (1980)

That house is not fit to live in. No one’s been able to live in it. It doesn’t want people.

The Changeling har fått mye skryt, men for å være helt ærlig er filmen oppskrytt. Den er ikke så skummel som noen skal ha det til. Det skjer faktisk veldig lite når det gjelder gjenferdet, og det er kun en skremmende scene her.

Større avsløringer følger i dette avsnittet. Det blir mye etterforskning, og for lite hendelser. Selve historien er god, men The Changeling har et stort problem. Gjenferdet er en utakknemlig drittunge som kan råtne i helvete for min del. Slutten er rett og slett hårreisende dårlig. Gamlefar kunne jo ikke noe for at far drepte sin handikappede sønn. Noen sier at siden ungen døde så ung, så gjenspeiler det hans oppførsel. En seksåring som ikke får viljen sin, tenner på et hus og dreper sin erstatter som ikke kan noe for det som skjedde for mange år siden. Elendig historiefortelling! Man forteller ikke en historie på denne måten. Man skal føle med gjenferdet, ikke hate det, siden det er en unge.

George C. Scott leverer en solid rolletolkning. Jeg trodde først Johnny Cash hadde hovedrollen, de ligner veldig på hverandre. De andre skuespillerne er på det jevne, men Trish Van Devere overbeviser ikke i det hele tatt. Hun overspiller, og er lite troverdig i rollen hun spiller.

The Changeling har en god historie å fortelle, men utførelsen står ikke helt i stil med lite skumle scener og et gjenferd fra helvete som kan forbli i helvete.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.