Visit my YouTube channel here.

Klassefesten (2011)

Tiden står ikke stille for noen.

Klassefesten er en ganske morsom og sjarmerende film som ikke holder løpet ut. 25 minutter før målstreken stopper den helt opp, humoren blir masete og svært lite morsom. Filmen blir nesten desperat etter å finne på noe morsomt, men den skyter med løsskudd.

Den første halvdelen er klart den beste med noen klassiske scener når våre to av våre tre danske venner bestemmer seg for å barbere ballene sine. Jeg lo godt når Niels setter fast ballene sine i en sprekk når han befinner seg i en badstue. Det er perfekt scene som har prikken over i-en når Thomas napper ut det siste håret fra ballen til den alltid uheldige Niels.

De tre hovedrolleinnehaverne er gode, og de har den viktige kjemien. Jeg følte at de var tre bestevenner, noe som er viktig, også i lettere komediefilmer. Humoren er pubertal, men den holder litt tilbake, og man slipper heldigvis masete språkbruk med mye banning. Her handler det mest om å ydmyke seg selv og å skape misforståelser. Men noen må slutte å gi Lene Nystrøm roller. Hun er så dårlig og tom, hun har jo ikke noe for for utstråling, talent eller karisma. Merkelig nok er det når hun først viser seg på skjermen at filmen virkelig når bunnen.

Det var synd med de siste 25 minuttene der humoren plutselig forsvinner, for Klassefesten var frem til da en morsom film jeg falt for med tre skuespillere som hadde en naturlig kjemi.

2 thoughts on “Klassefesten (2011)”

  1. “Filmen blir nesten desperat etter å finne på noe morsomt, men den fyrer med løsskudd.”

    Jeg er helt enig. Sådan er hele filmen dog, og jeg kan ikke give filmen mere end 1/10.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.