Visit my YouTube channel here.

Luther: Season 2 (2011)

luther season 2

Luther, en nesten utbrent politimann med et hjerte av gull.

Bilde: 1.85:1
Lyd: Dolby Digital 5.1
Undertekst: Norsk

I den andre sesongen må Luther hjelpe en ung hore og hennes mor, og han må selvsagt stoppe noen gærninger som dreper en hel haug med uskyldige mennesker. Kan ikke Luther få fred, og hvorfor er han hele tiden så dumsnill?

Jeg trodde at den andre sesongen skulle satse på å renvaske Luther. Han lå veldig tynt an i sesongavslutningen i den første sesongen. Derfor var det skuffende å se den enkle løsningen denne sesongen starter med. Det blir ingen heksejakt på Luther i den andre sesongen.

Den andre sesongen er ikke like god som den første sesongen. Det er spesielt den første halvdelen som klart er den svakeste delen. Man kan dele denne sesongen i to. I den første halvdelen følger vi Luther der han hjelper en ung hore i nød, noe som vil forfølge ham i resten av sesongen. Han jakter også på en seriemorder med maske, og seriemorderen og atmosfæren er ganske ekkel, helt til identiteten til seriemorderen blir avslørt. Da fungerer ikke historien, for seriemorderen er jo ikke en skummel type i det hele tatt. Og historien om den unge hora som ser ut som en sirkusklovn fungerer heller ikke da man ikke bryr seg om henne og hennes råtne mor. Luther er en kald serie, så når den forsøker å spille på emosjonelle strenger, misslykkes den.

Men i den andre halvdelen tar virkelig Luther: Season 2 seg opp. Da står tiden aldri stille, og skurkene er herlige. Det er ikke ofte man opplever at nerder som elsker rollespill er kule i film og i virkeligheten. Men når terningene kastes skapes det en intens og urolig nerve som er til å ta og føle på. I denne halvdelen er virkelig Luther: Season 2 i sitt ess. Tiden står ikke stille, og serien er på riktig spor igjen der regien og manuset er stramt som pokker.

Luther: Season 2 starter skuffende, men likte du den første sesongen, er den andre halvdelen i denne sesongen i samme klasse. Da er det moro å se Luther lure de fleste.

Bilde: 8/10 Lyd: 7/10 Ekstramateriell: 0/10

Bildet er klart, lyst og sterilt.

Dialogen er klar og tydelig. Lyden har den samme metalliske klangen som man hørte i den første sesongen.

4 kommentarer til «Luther: Season 2 (2011)»

 1. Heksejakten starta i sesong 3 som nettopp starta 🙂
  Er veldig gla for at vi endelig fikk en ny sesong, en av mine favoritt serier fra Britene.

 2. Idris hadde vel gjennombrudd i USA før Luther hadde’n ikke ? (Tenkte på The Wire).
  Uansett så vet jeg det har vært snakk om en film etter sesong 3 samt snakk om en spin-off med Alice Morgan (Ruth Wilson) hvilket jeg ikke hadde hatt noe imot for jeg digga henne i Luther.

  1. Tenkte på vanlige langfilmer, da vil jeg si 2011 var hans virkelige gjennombruddsår med tanke på størrelsen på budsjett og filmene han medvirket i. Thor og Ghost Rider i 11, og Prometheus og Pacific Rim i 12 og 13. Tror nå at mange vet hvem han er, men som du sier, det var i The Wire han bemerket seg først. Men det har tatt for lang tid før han fikk medvirke i større filmer der flere kunne stifte bekjentskap med denne herlige skuespilleren i Hollywood.

   Alice Morgan er en kul karakter, helt enig. Håper det blir en film etter sesong 3 da, og at Luther tar kvelden, slik som John McClane egentlig skulle gjøre i den fjerde filmen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

%d bloggere liker dette: