Open Range (2003)

Men are gonna get killed here today, Sue, and I’m gonna kill ’em.

Selv om jeg aldri kommer til å bli en en stor fan av westernfilmer, falt Open Range i smak. Som nesten alle westernfilmer er spillereglene enkle. Skurker styrer byen, helter utenfra må redde byen og sette skurkene på plass. Selvsagt har den rikeste i byen sheriffen i sin lomme, så her må man bruke list.

Kevin Costner spiller hovedrollen og står for regien. Kevin Costner er en trygg regissør, han gjør ikke noe utenom det vanlige. Open Range har gode skuespillere, spesielt er det en som stjeler showet, ringreven Robert Duvall. Han er bare herlig i nesten alt han gjør, dette er bestefaren alle kunne ønske seg de hadde når de var barn. Han oser en varme og trygghet veldig få har, samtidig har har bein i nesa som få har når han setter hardt mot hardt.

Selvsagt får man også skuddvekslinger, dette er da en cowboyfilm! Det røsker godt i ørevoksen når skudd avfyres. Her er det energi og raske pistolmenn som nok ikke er de mest treffsikre. En må lure på hvor vanskelig det kan være å treffe noen fra 8 meters avstand, og det dør veldig få helter i Open Range etter at kruttrøyken har lagt seg. Men tøft er det.

Open Range er en vakker film med nydelige landskaper, og en strålende Robert Duvall som sjarmer de fleste i rollen som cowboy. Jeg kunne ønske at sjefsskurken hadde mer personlighet, han har nesten ikke noe skjermtid, noe som er skuffende når det er selveste Michael Gambon som spille skurken. Etter Open Range passer han ikke helt til å spille den varme trollmannen i Harry Potter-filmene.

Eneste å usette på filmen er spilletiden, ellers fungerer det meste, selv den klossete kjærlighetshistorien.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.