Visit my YouTube channel here.

Overheard (2009)

overheard

Aksjehandel og avlytting.

Karene bak Infernal Affairs-trilogien, Felix Chong og Alan Mak, har ikke lykkes med å lage en skikkelig god film etter sin trilogi. Nå er de endelig tilbake, og de bruker den gode gamle formelen filmer fra Hong Kong er kjent for. Det vil si en mørk thriller der de fleste vil dø, her blir ingen spart. Det er dette som gjør thrillere fra Hong Kong uberegnelige, man vet ikke helt hvem som vil dø, og dette gjør det ulidelig spennende.

Selv ikke Michael Wong klarer å ødelegge Overheard. Han er faktisk ikke så ille i den lille rollen han har, noe som er et mirakel. Rollelisten er imponerende der vi finner Ching Wan Lau som leverer en lavmælt, men samtidig en sår tolkning. Louis Koo er i starten en drittsekk, men underveis lærer man ham å kjenne. Til siste har vi Daniel Wu som dessverre denne gang blir litt anonym og kjedelig. Han spiller en politimann som er kjæreste med en rikmannsdatter, og han er ute etter å tjene store penger så han kan stå på egne bein.

Det blir satt fokus på jobb og familielivet i Overheard. Hva gjør man hvis man jobber for politiet og driver med avlytting og man får noen gode tips på aksjehandel? Dette får ikke bare konsekvenser for jobben politimennene gjør, det vil også få konsekvenser når en mektig børshai vil ha hevn. Og han er ikke nådig.

Overheard er en spennende film som ikke akkurat er en dyp film. Det merker man godt når familiemedlemmer og kjærester blir introdusert. Selv om man ikke lærer dem å kjenne, får man oppleve sterke scener på slutten som hever filmens kvaliteter. Etter å ha sett mange filmer fra Hollywood, er det noe forfriskende å se at Overheard følger i fotsporene til mange av de gamle klassikerne fra Hong Kong. Det betyr død og fordervelse.

8

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.