Visit my YouTube channel here.

Sorry for the City (2009)

To muldvarper.

Sorry for the City samler den gamle gjengen fra My Boss, My Hero-filmene. Da blir det selvsagt en god del komedie, men selvsagt må det komme noen drap som igjen er upassende og som ødelegger den lette tone man finner i filmen. Dette gjentar seg i sørkoreanske filmer, det må en dag ta slutt, for det fungerer svært sjeldent.

Sorry for the City er er Infernal Affairs-kloning med muldvarper, bare at at Sorry for the City er en komediefilm. Mot slutten av filmen møtes muldvarpene, og det er fælt hvordan filmen stjeler den visuelle stilen fra Infernal Affairs.

Det dukker opp noen morsomme scener, spesielt når politimannen infiltrerer en liten gjeng der lederen får kjørt ballene sine. Her får vi god komedie som er morsom, og filmen holder en lett og lystig tone helt til drapene. Da blir det tid for hevn, og Sorry for the City blir dårligere. Slutten er egentlig meningsløs når den snille politimannen oppdager hvem han så på en nattklubb.

Sorry for the City er en av de bedre filmene fra Sør-Korea dette året, ikke at det sier så mye. Filmindustrien i Sør-Korea sliter i motbakke, samme som i Hong Kong. Kun noen få regissører holder skuta flytende. Jeg håper på bedre tider, men jeg tviler på om filmindustrien i Sør-Korea og Hong Kong noen gang vil få oppleve en ny gullalder. Hong Kong herjet på 80-tallet, og Sør-Korea første halvdel på 00-tallet. Så ble det stille.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.