Visit my YouTube channel here.

Reign Over Me (2007)

I even see the dog, that’s how fucked up I still am. I see a man walking his German shepherd and I see our god damn poodle.

Charlie Fineman spilt av Adam Sandler, mister sin familie i terrorangrepet mot USA 11. september 2001. Han lever i sin egen lille verden, og ingen slipper inn i hans sinn. En dag møter han en gammel skolekamerat, Alan Johnson, spilt av Don Cheadle. Han er en suksessrik tannlege, men har problemer på hjemmebane. Sammen finner de trøst i hverandre.

Adam Sandler er mest kjent for sine komiske roller, men mannen viste at det bor mer i ham enn bare komedie i Punch Drunk Love. Han beviser igjen at han er en god skuespiller i Reign Over Me. Adam Sandler er god i dramafilmer der hans rollefigur er lavmælt og usikker.

Reign Over Me er en alvorlig film om hvordan etterlatte som plutselig mister en hele familie takler hverdagen. Selv om Reign Over Me er en alvorlig film, er det litt komikk i det hele. Stakkars Alan Johnson blir forfulgt av en kvinne som vil suge ham, og han føler seg styrt av sin kone som ikke lar ham puste som han selv sier. Charlie Fineman lever i sin egen verden, der han ikke vil huske sin familie og tidligere venner. Han slipper Alan Johnson innpå seg. De fungerer som terapeuter for hverandre, og det blir noen artige scener ut av det.

Når Reign Over Me nærmer seg slutten, blir det tårefylt og Adam Sandler spiller virkelig overbevisende. Men halvparten av æren skal Don Cheadle ha. Han og Adam Sandler har god kjemi i filmen, og de er troverdige i sine roller. Reign Over Me er ikke en komplisert film, mesteparten av ansvaret ligger på Adam Sandler og Don Cheadle. De bærer lasset sammen, og gjør Reign Over Me til den filmen den er.

8

4 thoughts on “Reign Over Me (2007)”

  1. Vi er veldige enige om denne filmen. Definitivt en av årets mest interessant filmer for mitt vedkommende.

    Forresten, for de av oss som ønsker å lenke til bloggen din, foretrekker at du vi bruker fullt navn, eller bare navnet på siden?

  2. Navnet på siden foretrekkes, vil du at jeg skal bytte ditt til fullt navn, så kan jeg gjøre det.

    Ja, vi er ganske enige om denne filmen. Flott film.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.