Visit my YouTube channel here.

Rurouni Kenshin: The Legend Ends (2014)

rurouni kenshin the legend ends

Bandasjemannen mot arr-mannen.

Dette er den tredje og siste filmen i serien. Den andre filmen i serien var veldig god, og jeg elsket de siste episodene i animeserien. Så jeg gleder meg selvfølgelig til å se hva man kunne få til med, Rurouni Kenshin: The Legend Ends.

Men for å være ærlig er den tredje og siste filmen i serien skuffende. Problemet er at her har man glemt mange av karakterene man introduserte i den andre filmen, samtidig har man valgt å ikke følge animeserien til punkt og prikke. Jeg vet ikke noe om mangaserien, bare så det er sagt. Det er ikke alltid negativt, men det er dessverre tilfellet her.

For favorittdelen min i animeserien var de siste episodene når alt skal avgjøres og de utvalgte karakterene står ansikt til ansikt med sine motstandere. Etter det jeg vet ble den andre og tredje filmen spilt inn samtidig, og for meg virker det som om man gikk tom for penger, noe som ikke er uvanlig når man velger å lage to filmer samtidig for å spare på kostnadene. For den andre filmen føltes og var mer påkostet enn Rurouni Kenshin: The Legend Ends, så her gjorde man noen feilvalg på veien.

Det tar også for lang tid før det skjer noe interessant i Rurouni Kenshin: The Legend Ends. Filmen tar seg flere pustepauser underveis som ødelegger rytmen jeg forventet at filmen skulle ha. Og noen av de mest dramatiske hendelsene i animeserien får man ikke se her. Igjen ble jeg skuffet.

Kampscenene er for det meste gode og velkoreograferte, men den siste lange kampsekvensen blir for lang og repeterende. Det fryktet jeg, for denne sekvensen var også veldig lang i animeserien. Men det skjedde ting i animeserien før det avgjørende oppgjøret med antagonisten i filmen, han hadde noen sterkere undersåtter som ga heltene våre en hard kamp før hovedoppgjøret fant sted. På det punktet tryner Rurouni Kenshin: The Legend Ends hardt og brutalt, ingen av disse karakterene har noe personlighet eller bakgrunn, her tok man noen store snarveier som ødelegger veldig mye med tanke på at dette var den beste delen i animeserien. For helter trenger motstandere med personlighet!

Rurouni Kenshin: The Legend Ends er den tregeste og minst interessante filmen i trilogien. Det forventet jeg ikke i det hele tatt, men det ble det faktiske resultatet. Hvorfor utelukke noen av de mest dramatiske hendelsene og artigste karakterene som gjorde animeserien så interessant og spennende?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.