Visit my YouTube channel here.

The Attorney (2013)

the attorney

En advokat som spesialiserer seg i feltet skattelover, bestemmer seg for å skifte felt når han forsvarer en gruppe med studenter som er tiltalt for å være kommunister i Sør-Korea.

The Attorney er en type film som nok ikke er for alle hvis man ikke har noe kunnskap om Sørkoreas turbulente historie. Det er ikke at undertegnede er en historieprofessor, men jeg har sett så mange sørkoreanske filmer og har da lært litt om Sørkoreas historie, spesielt dette landets politiske historie.

Jeg har sett noen av disse filmene som tar opp temaet når Sør-Korea ble styrt med militærlover. Studenter ble beskyldt for å støtte og fronte kommunisme, og her følger man en advokat som tar opp kampen mot korrupsjon og torturen som studentene blir utsatt for slik at de skal si seg skyldige i anklagene.

I hovedrollen finner vi Kang-ho Song. Jeg har sett nesten alle filmene han har medvirket i, han er selvsagt en av mine favorittskuespillere. Jeg vil påstå at han leverer her sin beste rolletolkning så langt i karrieren, det sier ganske mye med tanke på at han er alltid kjent for å levere varene. Men i The Attorney så spiller han på hele sitt register, og vi er også vitne til en fantastisk scene under rettsaken der han havner i en kraftig duell med antagonisten i filmen. Se for deg Tom Cruise og Jack Nicholson i A Few Good Men, det er skikkelig intenst og man føler den ville, indre energien til protagonisten. For en fantastisk scene!

The Attorney er en solid film som klarer å vekke mange følelser som sinne, frustrasjon og hat. Ingen liker å bli trampet på, og The Attorney spiller på de riktige strengene slik at man som seer blir engasjert og jævla forbanna!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.