Visit my YouTube channel here.

The Butterfly Effect (2004)

the butterfly effect

You can’t change who people are without destroying who they were.

The Butterfly Effect er virkelig et friskt pust. Hollywood har idetørke, som så mange andre store filmland i det siste. Når jeg først satt meg ned for å se filmen, hadde jeg virkelig tvil om denne filmen kunne være bra. Jeg hadde ikke direkte lyst til å se den pga. en mann ved navn Ashton Kutcher! Mannen fra That 70s Show og Punk’d. Han er slitsom i Punk’d, og jeg får lyst til å grisebanke ham. Mannen har ikke vist noe særlig som skuespiller heller, og den beste filmen før The Butterfly Effect synes jeg er Just Married. Merkelig nok viser Ashton Kutcher i The Butterfly Effect at han kan spille. I The Butterfly Effect imponerer han stort.

Filmen starter med barndommen til Evan Treborn, og tar for seg de øyeblikkene Evan Treborn får blackout. Av barneskuespillerne er den en som utmerker seg. Gutten som spiller Tommy Miller,
Jesse James. Snakk om å få et navn å leve opp etter! Gutten har et blikk og et kroppsspråk som kan drepe. Det er ikke ofte man ser det, men det er fader meg herlig når man ser et virkelig talent som skiller seg ut i så tidlig alder. Gutten er i en helt annen klasse enn de andre barneskuespillerne her.

Når vi kommer til nåtiden, er det virkelig spennende helt frem til Evan Treborn havner i fengsel. Etter fengselet begynner nedturen til Evan Treborn, og det blir litt dødtid helt frem til slutt. Det er ikke lenge igjen av filmen da, så det går greit. Men det er her dramadelen virkelig setter inn støtet, noe som forandrer filmen en del. Vi får på en måte servert en helt annen film i løpet av denne delen, noe som er spennende og litt sjeldent i Hollywood filmer.

The Butterfly Effect er en spennende thriller, men for min egen del blir The Butterfly Effect mer en dramafilm. Jeg tror kanskje filmen splitter seergruppen i to grupper. De som ser den som en ren thriller, og de som ser den mer som en dramafilm. Jeg er i den siste gruppen.

The Butterfly Effect er en veldig dyster film, og man føler virkelig at når Evan Treborn for første gang leker med fortiden, så vil ikke dette ende godt.

9

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.