Visit my YouTube channel here.

The Hunger Games: Mockingjay – Part 1 (2014)

the hunger games mockingjay part 1

Miss Everdeen, it is the things we love most that destroy us.

Bilde: 2.40:1
Lyd: Engelsk DTS-HD Master Audio 7.1
Undertekst: Norsk

Katniss Everdeen er i sikkerhet, og opprørerne forsøker å overtale henne til å bli deres nye frontfigur. For å lykkes med det må Katniss Everdeen reise rundt å se på ruiner av tidligere distrikter, oppleve råskapen med egne øyne, dette skal forhåpentligvis gjøre henne til opprørernes store symbol og heltefigur.

Som den forrige filmen, er The Hunger Games: Mockingjay Part 1 regissert av Francis Lawrence. Det er ikke mange nye karakterer som blir introdusert, men Natalie Dormer som er mest kjent for sin rolle i Game of Thrones, dukker opp i en mindre rolle i filmen.

Jeg har null kjennskap til bøkene, men jeg har fått med meg at mange ble sinte for at filmstudioet bestemte seg for å dele den siste boken opp i to filmer. Det skjedde jo også med den siste Harry Potter-boka, den første filmen var rett og slett kjempekjedelig. Mange mener det samme om The Hunger Games: Mockingjay Part 1, at dette skulle man aldri har gjort for det skjer ikke noe her.

Det er jeg absolutt ikke enig i. Filmen er ikke dårlig, den bygger opp Katniss Everdeen til å bli frontfiguren for opprørerne og deres kamp mot styresmaktene i dette universet. Hun er utbrent, så hun må få tilbake gnisten som har holdt henne i live så langt. Vi ser også noe nytt her når det gjelder propagandakrigen, noe som faktisk er det mest interessante i filmen. Nå er det full krig mellom de to partene, og spørsmålet er om folket blir med opprørene eller ikke.

For meg står ikke filmen stille, det skjer noe hele tiden, og det er spesielt interessant å se hva som har skjedd med Peeta Mellark. Han slapp ikke unna skurkene i den forrige filmen, og man ser at han har begynt å forandre seg når han blir intervjuet på TV. Kan man stole på Peeta Mellark, det er det store spørsmålet.

Samtidig er det viktig å bli litt kjent med de som leder opprørerne. Hvis man ikke hadde gjort det, så hadde man ikke vist helt hva vår heltinne hadde kjempet for, for hun kan ikke redde verden alene. Jeg vet ikke om det er dette fansen av bøkene klager på, men for meg er dette helt nødvendig å få med seg.

Det jeg savnet mest i filmen var faktisk skurkene. De får veldig lite skjermtid, det er ikke mange minuttene de får, alt fokuset ligger på opprørerne og opplevelsene til Katniss Everdeen som tenner henne og som setter prikken over i-en når det gjelder hennes karakter. Nå er det pokker meg slutt, ondskapen skal beseires!

Til nå synes jeg den andre filmen er klart den beste filmen, mens The Hunger Games: Mockingjay Part 1 kommer på en andreplass. Jeg hadde ikke så store forventninger til The Hunger Games: Mockingjay Part 1 etter å hørt så mye negativt om den, men dette er en underholdende film som ikke gjør så mye galt i mine øyne. Da er det bare å glede seg til den neste og siste filmen i serien.

Bilde: 8/10 Lyd: 10/10 Ekstramateriell: 8/10

Når det gjelder bildekvaliteten har denne serien alltid vært litt problematisk. I mørkere partier ser bildet ikke særlig bra ut, sortnivået er dårlig, fargene er ganske fæle og grøtete. Men i lysere partier ser det meste strålende ut, da er fargene veldig dype og gode, bildet er klart og detaljert. Synd at mørkere partier aldri har sett bra ut i denne serien.

Av de tre filmene til nå er dette klart det beste lydsporet. Dialogen er klar og tydelig. Lydsporet er fyldig med mye kraft, mye bruk av sidehøyttalere og rommet blir fylt opp mange ganger underveis med et bredt og luftig lydspor i toppklasse. Veldig bra at vi i Norge også fikk et 7.1-lydspor, og ikke kun et 5.1-lydspor.

Ekstramateriell:
Audio Commentary with Director Francis Lawrence and Producer Nina Jacobson
The Mockingjay Lives: The Making of MJ1 (134 minutter)
Straight from the Heart: A Tribute to Philip Seymour Hoffman (11 minutter)
Song of the Rebellion: Lorde on Curating the Soundtrack (8 minutter)
Lorde ”Yellow Flicker Beat” Music Video (4 minutter)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.