Visit my YouTube channel here.

The Hunger Games: Mockingjay – Part 2 (2015)

the hunger games mockingjay part 2 bd

Thunder…Thunder… Thundercats Ho!!!

Bilde: 2.40:1
Lyd: Engelsk DTS-HD Master Audio 7.1

Nå skal det hele avgjøres, for nå ligger den slemme presidenten tynt an. Katniss Everdeen begynner også å våkne opp, for det er ikke bare president Snow som er hennes fiende, hun finner også fiender blant sine allierte.

Så er det hele over. The Hunger Games: Mockingjay, ble delt opp i to filmer, noe som ikke var nødvendig. Det hadde fint holdt med en film på 3 timer, men penger er penger.

Skal jeg rangere disse filmene vil jeg si at jeg The Hunger Games: Catching Fire er den beste filmen. The Hunger Games: Mockingjay – Part 1 kommer på en andreplass, The Hunger Games kommer på en tredjeplass og The Hunger Games: Mockingjay – Part 2 kommer på en fjerde og sisteplass.

Problemet med The Hunger Games: Mockingjay – Part 2, er at jeg føler det blir mye av det samme vi så i den tredje filmen. Det blir for mye politikk, jeg følte vi fikk sett nok av politikk og propaganda i den forrige filmen, og da merker man at den totale spilletiden for begge filmene blir for lang. Det burde ikke være nødvendig å repetere mye av det samme vi så i den tredje filmen når det gjelder disse temaene. Men penger er penger.

Heldigvis er det noen fine actionsekvenser her, det er spesielt spennende når Katniss Everdeen og hennes gruppe ankommer hovedstaden og det er lagt ut flere feller. Da får vi se og oppleve noen intense øyeblikk.

Men så skjer det noe helt for jævlig. Jeg husker ikke så mye fra den tredje filmen, men i The Hunger Games: Mockingjay – Part 2 finner man mutanter som ligner på skapningene fra spillet, Doom 3. Og når gruppen går rundt i kloakksystemet tror jeg det var, gikk tankene mine til Aliens. Det her er en jævla merkelig sekvens som ikke hører hjemme i dette universet i det hele tatt, det var som å se en helt annen film og jeg ble helt satt ut og jeg fikk problemer med å komme meg inn i filmen igjen. Jeg følte meg voldtatt til sinns, for det her fortjente ikke serien og heller ikke seerne.

Og når jeg ikke trodde det kunne bli verre, så dukker det jammen meg opp en tigerkvinne også. Greit, nå kan man gi ThunderCats-filmen grønt lys, for putter man inn en tigerkvinne inn i dette universet, så klarer man fint å lage en Thundercats-film. For noe jævla tull, altså tigerkvinnen, ikke ThunderCats-filmen jeg drømmer om!

The Hunger Games: Mockingjay – Part 2 har som sagt noen underholdende actionsekvenser med harde eksplosjoner og høy lyd, men dessverre blir handlingen for lineær og forutsigbar. Det er ikke vanskelig å skjønne hva Katniss Everdeen vil gjøre mot slutten, det er heller ikke vanskelig å skjønne hvem som vil dø av de sentrale karakterene i filmen. Jeg tenker spesielt på en person som selvsagt er veldig lykkelig i starten av filmen, mer behøver jeg ikke å si. Men når han får et helt minutt med lykke i starten av filmen så vet man at han vil ta kvelden. Farvel!

Det dukker også opp noen nye karakterer som blir en del av gruppen til Katniss Everdeen. Men de får kun et navn hver, så er de glemt og jeg lurte på hva egentlig poenget var med å introdusere disse karakterene? For ingen av dem har noe personlighet, de har heller ikke en stor funksjon i filmen.

Sett under ett er The Hunger Games-serien helt klart den beste filmatiseringen av alle de populære bøkene som tenåringer har kjøpt millioner av eksemplarer av etter at Twilight-filmene startet en kjempestor bølge. The Hunger Games -filmene har alltid hatt noe interessant ved seg, de har hatt en interessant historie og det har vært interessant å følge utviklingen til Katniss Everdeen. Hun har opplevd mye, og selv om slutten er veldig forutsigbar så satt den som en pil!

Bildet er klart, men ikke så skarpt. Sortnivået er i få scener litt dårlig. Forventer du et sprudlende bilde, så vil du bli skuffet. Bildet er veldig sterilt og kjedelig, det er kun i noen få scener man ser varme farger. Totalt sett blir bildekvaliteten veldig ujevn her, men det er slik det skal være, det er ikke noe galt med utgivelsen.

Lydsporet derimot, det er fantastisk. Her får man et aggressivt lydspor som fyller opp rommet mange ganger med harde eksplosjoner og skuddvekslinger. Side og bakhøyttalerne får noe å jobbe med nesten hele tiden, man hører det meste her når det gjelder omgivelseslyder. Jeg elsker dette lydsporet!

Bilde: 8/10 Lyd: 10/10 Ekstramateriell: 9/10

Ekstramateriell:
The Hunger Games: A Photographic Journey (10 minutter)
Cinna’s Sketchbook: Secrets of the Mockingjay Armor (9 minutter)
Panem on Display: The Hunger Games: The Exhibition (2 minutter)
Walking Through Fire (14 minutter)
Real Or Not Real (10 minutter)
High Value Targets (17 minutter)
From Head To Toe (14 minutter)
Navigating In The Minefield (14 minutter)
Collateral Damage (19 minutter)
Tightening The Noose (30 minutter)
A Different World (23 minutter)
Becoming Tigris (11 minutter)
Picturing Panem (8 minutter)
Audio Commentary with Director Francis Lawrence and Producer Nina Jacobson
Going Rogue: The Cast (9 minutter)
Welcome to the 76th Hunger Games: On Location in Atlanta, Paris and Berlin (14 minutter)
Underground Terror: Battling the Lizard Mutts (13 minutter)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.