Visit my YouTube channel here.

The Shield: Season 1 (2002)

Korrupsjon.

Jeg har hørt at mange mener at The Shield er den dårligere utgaven av The Wire. Når man starter med en ny serie tar det gjerne litt tid før man kommer inn i serien har jeg funnet ut. Den første halvdelen av den første sesongen av The Shield var god, men jeg ble ikke helt begeistret. Men så tar det seg opp, det blir mer fart over sakene og grupperingene i serien må spille sine kort før alt går til helvete.

Michael Chiklis som Vic Mackey er strålende. Jeg har ikke sett så mange filmer han har medvirket, dessverre for hans del vil jeg alltid huske ham som Ben Grimm i Fantastic Four-filmene. Vic Mackey er en råtten mann, spesielt i den første halvdelen skjønner jeg ikke hvorfor han ikke har fått sparken for lenge siden. Han er kongen av korrupsjon, hans lakeier følger ham hele tiden. Politistasjonen blir byttet ut med skole, der skolens bølle og gjengen hans turer frem som akkurat de vil. Men underveis viser Vic Mackey at han ikke er så ille som det virker som, problemet er at han i den første episoden dreper en av sine kollegaer med fullt overlegg. Den scenen og brutaliteten vil man alltid huske som seer, så uansett hvor mye Vic Mackey prøver å fremstå som en mann som hjelper andre, vil man alltid tenke at dette er politimorderen Vic Mackey.

The Shield er absolutt en serie som er verdt å få med seg. Nå har undertegnede først begynt å se serier, og inntrykket mitt er at mange rakker ned på The Shield bare pga. The Wire. The Wire er en serie få kan følge, men The Shield er også en annen type serie som tar oss mer tilbake til vanlige politiserier. The Shield fungerer mer som en lang spillefilm der saker løses, men der det hele tiden finnes en synlig tråd om hva serien egentlig handler om.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.