Visit my YouTube channel here.

Wo Hu (2006)

Politiet infiltrerer triaden med et stort antall personer, men alt går ikke etter planen. En av deres menn blir oppdaget, og personen må bøte med livet. Dette gjør politiet mer aggressive, mens triademedlemmene har nok med seg selv og sine.

Jeg trodde først at Wo Hu var en ny Infernal Affairs, men det var den ikke. Noen likheter er det, men her handler det om muldvarper som er plantet i triaden og ikke omvendt. Filmen har mange gode skuespillere, og de skuffer ikke. Det er vanskelig å henge med i starten av filmen, for vi går fra den ene rollefiguren til den andre. Filmen roer seg ikke før det har gått 50 minutter, og man begynner å skjønne først da hva som i det hele tatt foregår, og ikke minst hvem som er hvem. Dette er ikke bra, og er virkelig forvirrende.

Wo Hu er ikke en actionfilm. Det er ikke noe action her, fokuset ligger på paranoide triademedlemmer og hvem som lurer hvem først. Det er rett og slett maktkampen i triaden som er handlingen, og hvem som ikke tåler trynet på hverandre. Slutten kom ikke som noen overraskelse, men det er litt gal slutt når politiet kommer ut som om de er verre enn triaden. Slutten er tåpelig, og den er ikke til å skjønne når en politimann har ofret sitt liv for sin tro og ikke minst sin jobb.

Wo Hu er en helt grei film. Noe Infernal Affairs er denne filmen ikke, men den er spennende til tider. Rotete og forvirrende start ødelegger mye av rytmen til filmen, og en elendig slutt er heller ikke positivt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

%d bloggers like this: