Visit my YouTube channel here.

On the Edge (2006)

On the Edge

Harry har jobbet som spaner i 8 år. De siste fire årene har han vært med i den ledende gjengen i byen, og fått god kontakt med triadelederen. Under en politiaksjon arresterer Harry triadelederen, og han begynner å jobbe som vanlig politimann igjen. Harry får et problem da han stadig kommer i kontakt med gamle gangstervenner, og han liker ikke hvordan politiet behandler hans gamle venner. Fet er også noen som vil ha Harry drept etter at han arresterte triadelederen.

On the Edge er en lettere versjon av Infernal Affairs. Vi følger en spaner som etter 8 år avslører sin identitet, og han begynner å jobbe som vanlig politimann igjen. Ingen på politistasjonen stoler på Harry, da han var nær venn med triadelederen. Vi følger Harry sin kamp mot seg selv der han står mellom to grupper mennesker, triaden og politiet. Han føler lojalitet overfor begge gruppene, men slike følelser kan han ikke ha når han har blitt vanlig politimann igjen.

Det som er interessant er at rundt 50% av spanerne i Hong Kong slutter jobben sin som politimenn etter rundt 3 år. De klarer ikke å tilpasse seg sitt nye liv etter å ha vært medlem av en kriminell gjeng. De har for sterke bånd til de kriminelle gjengene de var med i.

On the Edge har ikke mange actionscener. Filmen fokuserer på Harrys kamp mot politiet og hans gamle venner. Skuespillerne gjør en bra jobb, og er troverdige. On the Edge varer ikke lenge, og det er det som blir litt av problemet med denne filmen. Jeg savnet karakterdybde, og jeg ville se mer av Harrys tidligere liv og hans gangstervenner. Det fikk vi se i Infernal Affairs, men Infernal Affairs ble fordelt over tre filmer. Det føltes ut som om man bare skummet overflaten i On the Edge.

On the Edge er en grei film, men blir litt for lett når den skal måle seg opp mot Infernal Affairs trilogien.

6

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.