Visit my YouTube channel here.

Confession of Pain (2006)

confession-of-pain.jpg

En privatetterforsker mistenker at hans bestevenn står bak noen brutale drap.

Karene bak Infernal Affairs er tilbake med en ny film. Fra Infernal Affairs har de tatt med seg Tony Leung Chiu Wai. Hans medspiller Takeshi Kaneshiro er også en habil skuespiller som er veldig populær i Asia.

Filmens handling er enkel. Svigerfaren til politimannen Hei blir myrdet, og datteren får hjelp av Hei sin bestevenn, Bong, med å etterforske saken. Bong var tidligere politimann, men etter at hans kjæreste tok selvmord sa han opp jobben som politimann og ble en alkoholisert privatetterforsker.

Confession of Pain starter lovende, og vi ser noen flotte visuelle scener med mye farger i Hong Kongs bakgater. Deretter ser vi en fin forfølgelsesjakt som byr på flott kamerabruk. Confession of Pain er en meget ujevn film. Sjanger er thriller, men filmen blir aldri spennende. Grunnen til det er at vi vet fra starten av hvem morderen er, og man forsøker ikke å skjule det. Midtveis i filmen skjønner man raskt ut hva som var grunnen til drapene. Når det blir avslørt, har ikke Confession of Pain mer å by på. Da er det ikke noe spenning igjen i filmen. Når slutten nærmer seg blir filmen mer som en dramafilm, der feilvurderinger får store konsekvenser. Det blir ikke noen lykkelig slutt her.

Skuespillerne gjør en solid jobb, men det hjelper ikke så mye når en thrillerfilm aldri blir spennende. Noen scener blir også veldig langtekkelige.

Som thriller fungerer ikke Confession of Pain. Som drama fungerer den tildels, men regissørene klarer ikke å kombinere begge deler.

5

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.