Visit my YouTube channel here.

TMNT (2007)

tmnt.jpg

Four turtles. Four brothers. Genetically reborn in the sewers of New York. Named after the Renaissance masters and trained as ninjas.

Jeg har spilt spillene, jeg har sett filmene, og jeg har sett tegnefilmserien. Men selv om jeg har fått med meg det meste når det gjelder Teenage Mutant Ninja Turtles, har jeg aldri likt dem noe særlig. Jeg er stor ninja fan, og jeg kan godta det meste når det kommer til forskjellige typer rollefigurer. Men ninjaskilpadder blir for drøyt for meg. Det hjelper heller ikke at skilpaddene har kjedelig personligheter og dårlig humor. Fan er jeg ihvertfall ikke av Teenage Mutant Ninja Turtles.

TMNT starter ikke lovene. Jeg kjedet meg og irriterte meg over disse skilpaddene den første timen. Men så byr filmen på noen gode visuelle scener, og skilpaddene fikk ikke lenger sjansen til å prate så mye tull. Da ble jeg faktisk litt oppslukt. For TMNT har gode skurker som virkelig er truende. Selv om historien har blitt fortalt mange ganger før, tenker man ikke på det når man ser skurkene og nattlivet i byen. Filmen klarer faktisk å skape en herlig og mørk atmosfære til tider, og det likte jeg.

Som jeg skrev i forrige avsnitt, byr TMNT på noen fine visuelle scener, og animasjonen er også meget bra. Favorittscenen min er når Raphael og Leonardo tar et endelig oppgjør, og regnet høljer ned. Vakkert og atter vakkert er stikkordet her. Animasjonen under kampscenene lider når man ser kampene på distanse. Bevegelsene er stive, og det ser ut som om man har hoppet over en del animasjoner. Når kameraet er nærmere, legger man ikke merke til dette.

Menneskene som gir stemmene til rollefigurene her er av blandet kvalitet. Totalt sett er det noe av det dårligste jeg har hørt. Noen av stemmene er virkelig dårlige, mens andre blir så dårlige at det blir morsomt. Her er Mako som gir stemme til Master Splinter helt konge. Han får Master Splinter til å høres ut som en dritings kloakkrotte, og jeg ble sittende å le hver gang Master Splinter åpnet kjeften sin. Så dårlig at det blir moro. Da har vi Ziyi Zhang som gir stemmen sin til Karai. Noe av det verste som finnes er asiatiske skuespillere som ikke klarer å prate engelsk skikkelig og med følelse. Ziyi Zhang kan absolutt ingen av delene, og det er for jævlig å høre på rett og slett. Først trodde jeg ikke det var Ziyi Zhang som ga stemme til Karai. Jeg mistenkte at det var Li Gong som også er helt for jævlig å høre på når hun prater engelsk, men det var ikke henne.

En kjedelig start, men actionscenene og det visuelle er virkelig bra, og det redder TMNT. Humoren er virkelig ræva, noe som ikke kom som en overraskelse. Teenage Mutant Ninja Turtles har aldri vært en morsom serie eller film.

7

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.