Visit my YouTube channel here.

The Proposition (2005)

the proposition

I will civilize this land.

The Proposition var jeg spent på. Manus har blitt skrevet av musikeren Nick Cave, og filmen har fått strålende kritikker. Vi er i Australia, og man kan kalle det ville vesten i Australia. En gruppe med brødre på fire stykker er etterlyst etter å ha drept en hel familie. To av dem blir tatt, og han ene blir sluppet fri. Vil han drepe sin eldste bror for å redde den yngste?

For å si det med en gang, så ble jeg veldig skuffet over The Proposition. Filmen er litt slik jeg forventet den skulle være. En skitten og mørk film, men det var det eneste som levde opp til forventningene.

Jeg hadde hørt at den skulle være brutal og voldelig, men det så jeg ikke mye til. The Proposition er veldig dialogtung, og det er ikke mange skudd som bli avfyrt her. Det blir rett og slett for kjedelig for min del. Historien er grei nok, men vi har da sett dette mange ganger før. Filmens sterkeste punkt er filmmusikken og det visuelle.

Av skuespillerne er det storebror i Burns gjengen spilt av Danny Huston som imponerer mest. En annen fin rolletolkning er det Ray Winstone som står for. Han spiller Captain Stanley.

The Proposition var en skuffende filmopplevelse. Ikke forvent deg mye action slik jeg forventet. Filmens tema er lojalitet, og hvor langt man er villig til å gå for å redde et familiemedlem.

4

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.