Visit my YouTube channel here.

V for Vendetta (2005)

v for vendetta

But again, truth be told, if you’re looking for the guilty you need only look into a mirror.

V for Vendetta hadde jeg gledet meg til å se. Filmen har fått strålende kritikker og terningkastene har landet på 5 og 6. V for Vendetta kan jo umulig være dårlig? Hugo Weaving som V er strålende og Natalie Portman som Evey Hammond viser oss at hun faktisk kan spille med tanke på hennes rolletolkninger i de siste Star Wars-filmene. Stephen Rea som politimannen Eric Finch er overbevisende der han prøver å sette sammen brikkene i puslespillet.

V for Vendetta starter bra og er spennende de første 45 minuttene, men så dabber den av. Jeg hadde kanskje litt for store forventninger til V for Vendetta. Jeg trodde det skulle være en stilfull og mørk actionfilm. Men det går lang tid mellom actionscenene, altfor lang tid etter min smak. Dialogen til V er litt overdrevet og kjedelig noen ganger, andre ganger sitter dialogen som et skudd. Det blir litt for ujevnt.

Historien i filmen er ok, men ikke noe vi ikke har sett før. Det er lite action i filmen, men av de få scenene vi blir servert så oppfyller de forventningene. Spesielt mot slutten når V går amok. Det er en herlig scene som kan sammenlignes med lobbyscenen i The Matrix. Og ikke minst slutten når hele Londons befolkning tar på seg maskene og marsjerer til parlamentet. Det er visuelt en nytelse å se på.

Hovedproblemet for V for Vendetta er filmen ved navn Equilibrium fra 2002 med Christian Bale i hovedrollen. Etter 30 minutter satt jeg og tentke at dette her jo Equilibrium. Jeg trodde da at V for Vendetta skulle være bedre enn Equilibrium med tanke på all den gode kritikken filmen har fått. Der tok jeg feil. Equilibrium var en nytelse visuelt og hadde tøffe actionscener. Historien var bedre gjennomført, og det var ikke noe form for dødtid i filmen. Equilibrium er kongen i denne sjangeren, og V for Vendetta klarer ikke å erobre tronen. V for Vendetta skulle ha vært minst en halvtime kortere. Da kunne filmen fått bedre flyt, men den ville fremdeles ikke nå opp til Equilibrium.

V for Vendetta er ikke dårlig, men den bringer ikke noe nytt. Skal du se den beste filmen i denne sjangeren, se Equilibrium. Den leverer alt det V for Vendetta ikke klarer.

8

3 thoughts on “V for Vendetta (2005)”

  1. Ble veldig skuffa, husker jeg så traileren hvor man ser V løper på et hustak og fighter, men det var de siste 10 minuttene i filmen, har ikke noe erfaring med comicen, men denne filmen var rett og slett bare prating..

  2. Forventet også en helt annen film, men ble mest prating ja. NEste gang jeg ser denne så vet jeg hva jeg går til, og da blir det kanskje en bedre opplevelse. Den er ikke dårlig, det var bare forventningene som ødela litt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.