Visit my YouTube channel here.

Doom (2005)

Semper Fi, Motherfucker!

Jeg har bare gode minner fra de to første Doom-spillene. De var revolusjonerende i FPS sjangeren. Jeg spilte ikke Doom 3 så mye. Tror det var 10 minutter før jeg la det fra meg, var nok litt lei av denne type spill, liker større områder å boltre meg på.

Som de fleste fans av de to første spillene ble jeg skuffet over filmatiseringen av Doom. Er det en ting jeg forventet, var det alle skapningene fra helvete vi fant i spillene. Her er det ikke noe helvete. Doom er rett og slett en Resident Vil-film. De filmene har ikke vært mye å skryte av. Muterte mennesker har gått ut på dato for lenge siden, det har ikke skapninger fra helvete. Potensialet var stort hadde skaperne gått tilbake til røttene. Mange mener at Event Horizon er det nærmeste vi kommer Doom. Jeg kan være enig i det. Atmosfæren i den filmen tar meg tilbake til det første spillet, bare at Event Horizon ikke er en actionfilm.

Doom er langtekkelig, byr på kjedelige actionscener og har dialog uten gnist. Selv liker jeg Dwayne Johnson som actionhelt, men i Doom sliter han og resten av skuespillerne med den elendige dialogen. Rollefigurene er tamme og kjedelige, alt er så energiløst.

Doom prøver å være en mørk film uten å lykkes. Faktisk er det såpass ødeleggende at selv om helvete mangler, hadde vi nok fått en bedre film hadde Doom satset på en lysere atmosfære. Spesielt med tanke på å gi rollefigurene snev av personlighet og en dose humor. Hva gjør vakre Rosamund Pike her? Hun er kun her så gutta kan hvile øynene på noe vakkert, hun får ikke noe å jobbe med i det hele tatt. Karl Urban eier jo ikke utstråling, han er og forblir en kjedelig skuespiller. Utrolig å tenke på at han har fått roller i ganske store filmproduksjoner.

Jeg håper noen vil gi Doom en ny sjanse. Denne filmen er ikke representativt med de gode minnene jeg har fra spillene. Start med Event Horizon, bygg opp atmosfæren, send inn soldater som vi fant i Predator. Da er vi inne på riktig spor.

2 thoughts on “Doom (2005)”

  1. Det er som jeg skrev “Det har vell ennå ikke kommet en god versjon av et voldsspill på film. Vi husker jo med grøss og gru både “Doom” og ikke minst “Max Pain””

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.