Visit my YouTube channel here.

Kingdom of Heaven: Directors Cut (2005)

kingdom of heaven

Balian jobber som smed. Han har akkurat mistet sin kone og ufødte barn. Han har ingenting å leve for. En dag dukker det opp en ridder som viser seg å være hans far. Han ber Balian om å bli med ham til Jerusalem. Balian sin far dør, og Balian blir slått til ridder. Balian arver faren sitt land i Jerusalem. Muslimenes leder Saladin vil ha Jerusalem tilbake, men den døende spedalske kongen Baldwin IV klarer å holde fred. Kongen dør, og den krigerske Guy de Lusignan blir den nye kongen i Jerusalem. Det første han gjør er å erklære krig mot Saladin og hans tropper. Han gjør sitt livs tabbe, og det er Balian og hans menn som er Jerusalems og kristendommens siste forsvar.

Jeg så den kinoversjonen for en stund siden og jeg ble ikke imponert. Jeg trodde heller ikke at en lengre utgave ville gjøre filmen bedre, men der tok jeg feil. Brikkene faller på plass, og filmen flyter bedre. Noe av det som er klipt er egentlig ganske utrolig. Et eksempel er Sibylla sin sønn som blir den nye kongen, og det viser seg at han er spedalsk. Dette blir ikke vist i kinoversjonen! Hvordan det er mulig? Det er lagt til ca. 49 minutter, så filmen varer i rundt 194 minutter.

Kingdom of Heaven kan være litt treg, men filmen trengte de ekstra 49 minuttene. Ridley Scott viser igjen hvordan man skal filme store slagscener. Dette her kan han! Angrepet på Jerusalem er noe av det beste jeg har sett, og det er vakkert å se på. Måten Ridley Scott filmer disse scenene på er helt perfekt.

Jeg er ikke en fan av Orlando Bloom. Jeg skjønner ikke hvorfor de valgte ham som ledende hovedrolle, men det er i hvert fall ikke for hans skuespillertalent. Det er nok for fjortisene, og det vet filmstudioet. Her ligger det mye penger. Hadde det ikke vært for Legolas rollen, er jeg veldig sikker på at han ikke hadde vært med i denne filmen i det hele tatt. Orlando Bloom kunne ha vært Steven Seagal sin unge, for fyren har bare ett ansiktsuttrykk. Og når han prater så virker det som om han står på en teaterscene. Alt han gjør blir så etter manus. Mannen er ikke moden for hovedroller, så enkelt er det. Men fjortisene mener noe annet dessverre. Man kødder ikke med kule Legolas.

Den første delen av Kingdom of Heaven er spennende og interessant. Det blir litt kjedelig når kongen dør, frem til det store slaget. Det som ødelegger mye av filmen er når den nye kongen Guy de Lusignan gjør sin avgjørelse med å angripe Saladin midt ute i ørkenen. Det skal jo ikke være mulig å være så tjukk i hodet. Hvor er mannens rådgivere og strateger? Det er bare Balian og Tiberias som sier imot. Akkurat dette punktet ødelegger store deler av filmen. Det som er bra med filmen er at selv om det er krig så viser partene respekt overfor hverandre. Det er ikke slik at man bare ser muslimene som gale rabiate mennesker. Tvert i mot, her ser du mennesker som viser gjensidig respekt og ærlighet.

Hvis du ikke likte den første utgaven av Kingdom of Heaven, gi den en sjanse til som jeg gjorde. Filmen blir hel, og du vil få svar på det som du ikke fikk svar på i den første utgaven.

7

2 thoughts on “Kingdom of Heaven: Directors Cut (2005)”

  1. Bloom som Legolas fikk meg til å hate alver, seriøst. Etter ringenes herre triologien koser jeg meg hver gang jeg ser alver dø på film, jo mer smerte desto bedre. Før ringenes herre filmene var jeg egentlig ganske positiv til alver generelt i film mytologien. Jeg vurderer å lage en 6 timers film som kun består av en alv spilt av Bloom og en vampyr spilt av Pattinson, det blir 6 timer med snuff hvor man ser dem bli torturert, missbrukt og drept på 122 forskjellige måter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.