Visit my YouTube channel here.

Ichi the Killer (2001)

ichi the killer

Kakiharas sjef forsvinner med en god slump penger, og det er Kakihara sin oppgave å finne ut hva som har skjedd med sjefen. Koste hva det koste vil. De som står i veien blir torturert og mishandlet på det verste. Men det er en mann i veien, og det er Ichi. Hvem er denne Ichi Kakihara har hørt så mye om?

Takashi Miike er genierklært som regissør. Mannen har laget en drøss med filmer. Kan nevne Dead Or Alive serien, The Happiness Of The Katakuris, Audition, Visitor Q, One Missed Call og en hel drøss med andre filmer. Takashi Miike er en produktiv mann. Kjennetegnet til Takashi Miike er hans særhet. Noen ganger må han lage kommersielle filmer, og den mest kjente er One Missed Call. Mannen må tjene inn litt penger også, slik at han kan lage de filmene han er en mester på. Slik som Ichi The Killer.

Ichi The Killer er ikke for de med svakt hjerte. Filmen er rå, og med mye svart humor. Hong Kong utgivelsen har klippet bort 11 minutter! Tåler du ikke avskårne brystvorter, tunger, tarmer og mye annet snadder, da er det ikke filmen for deg. Filmen er basert på en manga serie. Det har kommet ut en anime film og en prequel til Ichi The Killer, og den anbefales ikke!

Tadanobu Asano som spiller Kakihara eier denne filmen. Ichi som Kakihara jakter på blir man fort lei av. Ichi sipper og sipper hele tiden. Du venter bare på at Kakihara skal få tak i denne forvokste drittungen og gi ham en skikkelig omgang juling.

Ichi The Killer er en av mine favorittfilmer. Den er rå og brutal, men den gir meg skikkelige latterkrampe. Svart humor på sitt beste. Og for all del, ikke ta denne filmen alvorlig.

10

7 thoughts on “Ichi the Killer (2001)”

 1. En skikkelig go’film det her. Sammen med Serbian Film, så er det de to filmene som er ulovlig i Norge. At Ichi er forbudt er beyond me, hele filmen er jo som en crazy (men også veldig pervers) tegnefilm. Inlikhet med deg så elsker jeg humoren i denne, er vel her Miike har fått galskapen best til å funke. Selv om jeg også synes Gozu kommer ganske nære der også.

  1. Ja, volden er så over the top at det er utrolig at filmen ble forbudt i Norge. Men den lå ute for salg i en liten stund før AWE måttre trekke den tilbake. Litt forskjell på Ichi og Serbian Film når det gjelder tone og voldsbruken, men noen skjønner dessverre ikke filmen de ser, så det er synd at det er noen idioter som skal ødelegge for andre å se dette mesterverket i Norge hvis de har lyst til å kjøpe filmen som faktisk var uklipt i Norge. Braindead er da mye verre og kvalmere enn Ichi the Killer.

   Har lagt merke til at det er veldig mange Miike-filmer jeg ikke liker som fansen liker. Gozu er vel en av hans mer populære filmer, men den falt ikke i smak. Faktisk husker jeg nå svært lite fra filmen, jeg husker ikke noe i det hele tatt! 🙂

   Filmen jeg føler matcher Ichi best er Visitor Q. Fader, for en herlig film, tror jeg var litt gjerrig på karakterskalaen en periode, for det er vel en 8’er. Mot slutten holdt jeg på å dø av latterkrampe, så jævla sært og genialt og avskyelig!

 2. Hehe, ja. Visitor Q er nice. En av favorittfilmene mine faktisk. Jævli kvalme greier kan man si. Jeg så den med en jente en gang faktisk, og hun likte den. Hahaha!
  Men når det gjelder Gozu så ser jeg at en del kanskje detter av, filmen er jo ganske langsom før det smeller, og den er temmelig lang. Men jeg har sansen for surrealisme, så det er vel derfor den falt i smak. Samme med en annen film som mange ikke liker, Funky Forest, jeg storkoste meg gjennom det sprø greiene der.

  1. Da skulle du giftet deg med den jenta, kanskje det ikke er for seint? 🙂

   Hehe, Funky Forest ja, den fikk jeg problemer med, da likte jeg mer hans film før Funky Forest, The Taste of Tea, den ble litt mer normal. Men Funky Forest hadde noen jævla fine scener med de skapningene som liker å bli dratt i penisen eller hva pokker det var for noe. Men når rulleteksten dukket opp satt jeg ikke med noe igjen av filmen, jeg vet ikke hva jeg hadde sett for noe, jeg skjønte ikke hva jeg hadde sett, jeg ville bare legge meg for jeg fikk vondt i hodet.

   Tror nok du er mer tålmodig enn meg med tanke på at liker filmer som Gozu og FF, jeg må alltid ha noe energi i galskapen jeg ser, jeg har ikke problemer med trege filmer, men jeg må ha noe der som interesserer meg og gir meg noe. Survive Style 5+ er mer type min film, du skjønner sikkert da hva jeg mener med energi og særhet.

   1. Survive Style 5+ er helt fantastisk. What’s your function in Life? Haha, morsom er den også.

    1. Elsker spesielt de homoerotiske scenene med han der skuespilleren med de fæle tennene! Han har jeg ikke sett på en stund nå i nyere japanske filmer. Han var jo nesten med i alle filmene jeg så i mange år! 🙂 De tennene da!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.