Visit my YouTube channel here.

The Killer (1989)

the killer

Ah Jong er leiemorder, og under et oppdrag går det galt. Ved et uhell skader han synet til en uskyldig kvinne ved navn Jennie. Han får dårlig samvittighet, og gjør alt for at Jennie skal få den operasjonen hun trenger. Men det vil koste.

The Killer er muligens den beste actionfilmen som er laget i historien. Chow Yun Fat og John Woo eide actionfilm sjangeren i Hong Kong på 80-tallet, og det er ingen filmer som har klart å følge disse filmene etter min mening. Det gjelder spesielt The Killer.

Ingen ser heller like tøff ut som Chow Yun Fat med pistoler. Mannen er alltid pent kledd til hver anledning, om det er et stevnemøte eller skuddvekslinger, har ingenting å si. Chow Yun Fat har stil og glimt i øyet. Han er en ypperlig skuespiller som ikke mange følger i denne sjangeren.

The Killer er mørk og voldelig, og det er ikke ingen lykkelig slutt i The Killer. Det er også det som løfter filmen høyt over de andre filmene i sjangeren. Slutten er veldig trist, men passende. Filmmusikken må også nevnes, da den brenner seg fast til minnet.

Etter du har sett The Killer, vil du innse at du har vært vitne til et mesterverk. Denne filmen kan ikke anbefales nok!

10

One thought on “The Killer (1989)”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.