Visit my YouTube channel here.

A Better Tomorrow II (1987)

Spis risen din gutt!

A Better Tomorrow II har flere actionscener enn den første filmen, noe som selvsagt er positivt. Men filmen føles mer ut som en dramafilm enn en actionfilm. Gjengen fra den første filmen er tilbake, og de må atter en gang samarbeide for å drepe en ond skurk. Mark takket for seg i den første filmen, så for å få Chow Yun Fat tilbake i oppfølgeren introduserer filmen tvillingbroren Ken. Skikkelig harry kan man si.

Selv om det er mye drama, er det litt humor her også. Humoren står Ken for, og det er to morsomme scener på slutten når alt skal avgjøres der Ken leker seg med håndgranater. Artig å se humor også i denne mørke filmen som nok er en smule for mørk.

Det blir for mye drama og dumme valg mot slutten av filmen, spesielt yngstebror er ikke akkurat moden når han ofrer liv og helse når kona er i ferd med å føde deres første barn. Da er vel liv viktigere enn død skulle man tro.

For mange rollefigurer og for mye drama og død gjør heller ikke opplevelsen til det store. Det sørgmodige varer i noen få sekunder, så er alt glemt. Da vet man at John Woo har neglisjert karakterdybden. og vi et vitne til en lang actionscene med et høyt antall drepte. Kanskje høyeste antall på kortest tid i filmhistorien, er ihvertfall ikke langt unna. Da server John Woo det han er kjent for, men det blir aldri The Killer eller Hard Boiled klasse over skuddvekslingene. Men ingen slår Chow Yun Fat når han leker seg med haglegevær. For en mann, for en stil!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.