Visit my YouTube channel here.

Prison on Fire (1987)

Lo Ka Yiu dreper et menneske ved et uhell og havner i fengsel. Der havner han stadig i trøbbel, men finner en god venn i Ching, som veileder ham. Men det foregår en maktkamp mellom de forskjellige gjengene i fengselet, og Yiu og Ching havner midt i mellom. Klarer Yiu å sone straffen sin, eller blir han drept?

Prison on Fire er den andre filmen i Fire trilogien til Ringo Lam. City on fire var en god film, men manglet dybde. Prison on Fire har mye av det City on Fire manglet, og vi blir godt kjent med rollefigurene i filmen. All handlingen foregår inne i fengselet, og det er maktkampen mellom de forskjellige gjengene, og ikke minst fangenes kamp mot fangevokterne som er hovedfokuset. Det er mye psykologisk spill her, og mye av handlingen går ut på å lure eller å bli lurt. Og det går ut over Yiu. Han klarer ikke å tilpasse seg fengselslivet, og havner i klammeri med nesten alle. Som seer fikk jeg ikke særlig vondt av ham, da fyren aldri lærer. Da er det vondt å se Ching som ofrer seg veldig mye for denne tullingen.

Filmen har noen få voldscener, men det er kun to skikkelige slåsskamper, og den siste er virkelig et lite mesterverk. Det er rått og brutalt, og det avsluttes med at Ching, som blir spilt av Chow Yun Fat, biter av en person hele øret. Det er herlig å se på forvandlingen til Ching som en nøytral person som er ekspert i konfliktløsninger, til å bli et villdyr. Denne scenen er så intens og vellaget, og det er dette som gjør Ringo Lam til en dyktig regissør. Mannen kan virkelig bringe frem villdyret i sine rollefigurer. Ikke la deg lure av tittelen på denne filmen. Det ender ikke opp i masseopptøyer der fangene hevner seg på hverandre og fangevokterne. Det skjer ikke helt.

Prison on Fire er en vellaget film med gode skuespillere. Filmen er spennende, og man blir irritert på idioten Yiu som stadig åpner den råtne kjeften sin som fører til trøbbel hele tiden. Maktkampen mellom gjengene og vokterne er spennende og interessant, og slutten setter prikken over i-en.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.