Visit my YouTube channel here.

13 Assassins (2010) (Japansk versjon)

13 krigere.

Jeg må si jeg ble overrasket over hvor tilbakeholden og profesjonell Takashi Miike er i 13 Assassins, som er en nyinnspilling av en film fra 1963, som jeg ennå ikke har sett. Her kommer han ikke med mange sprell, men noen absurde scener får vi se i den japanske utgaven, ikke den forkortede utgaven som blir lansert her i vesten. Den morsomste scenen som du ikke finner i den vestlige versjonen er typisk Takashi Miike. Skogmannen er sprengkåt og sliter ut alle horene med sin gedigne penis. Scenen vi ser er at horene ligger strødd rundt omkring, og skogmannen er fremdeles kåt. Det ender opp med at han knuller lederen for byen, og det er en mann som sikkert ikke kan sette seg ned på noe uke. Herlig scene! Men en scene som ikke hører hjemme i denne ganske seriøse filmen er oksene som er i fyr og flamme. Elendige effekter, og en scene som ikke hører hjemme i disse omgivelsene.

Skuespillerne er gode, med en av Japans beste skuespillere, Kôji Yakusho. Morsomt er det også at en av mine favorittskuespillere fra Japan og som Takashi Mikke også liker svært godt, Takayuki Yamada (Crows Zero), har en ledende rolle. Resten av gjengen gjør også en solid jobb, skuespillerne kan man ikke klage på.

13 Assassins er oversiktlig, selv med en hel haug rollefigurer som må dele skjermtiden. Det er noen av de tretten krigerne vi ikke blir kjent med, men slik pleier det å være. Filmen blir aldri kjedelig, selv med en spilletid på 140 minutter. Vi får se en meget lang kampscene som avslutter filmen, jeg tok ikke tiden på den, men den varte sikkert en halvtime. Den åpner bra, men den er for lang og lite varierende etter en eksplosiv åpning. Duellene blir for like, jeg liker bedre korte og eksplosive kampsekvenser der små detaljer skiller seg ut. Slike scener klarer ikke Takashi Miike å servere oss, dessverre.

Selv om jeg aldri kommer til å bli den største fan av western og samuraifilmer, er det selvsagt mye positivt å finne i disse filmene. Dessverre synes jeg 13 Assassins blir for lik andre filmer, selv om den tar av den siste halvtimen men samuraier som blir slitne etter å ha banket skurkene i starten av. Men det koster krefter, og selvsagt vil det stå få igjen. Azumi er en film det blir litt galt å sammenligne med, eller kanskje ikke, for skurken i 13 Assassins er tungt tilbakestående og en karikatur av en ond skurk uten hjerne. En person som skulle vært drept ved fødselen av.

Azumi har små detaljer i kampscenene som 13 Assassins ikke har. Det hjelper ikke å ha en skikkelig lang kampscene der jeg 20 minutter ikke kan huske en liten sekvens som jeg ble imponert over. Jeg har sett så mye at jeg vet godt hva jeg leter etter, Zack Snyder og Donnie Yen pleier å ha noen lekre godbiter i kampscenene, det burde også Takashi Miike klart når han gjorde det nettopp med Sukiyaki Western Django.

13 Assassins er en solid og seriøs film av Takashi Miike. De fleste vil nok elske den, jeg har blitt for gammel til å overse feil og mine egne behov.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.