Visit my YouTube channel here.

Bodyguards and Assassins (2009)

Kampen om Kina.

Kina har hatt en turbulent historie, og Bodyguards and Assassins tar opp dette temaet igjen. Dette er en påkostet produksjon, det ser man på bygninger og effekter. Bodyguards and Assassins var en dyr film å lage. Det er utrolig å se hvor detaljert Hong Kong er i denne filmen.

Bodyguards and Assassins har et stort problem, og det er at man får ikke en eneste actionscene før det har godt rundt 90 minutter. Med en spilletid på rundt 132 minutter får man veldig mye dialog og emosjonelle scener når heltene vet at de fleste vil dø. Dette bruker filmen nesten 90 minutter på. Bare så synd at mangelen på karakterdybde gjør at man som seer ikke bryr seg så mye, man vil bare at oppdraget skal lykkes, men man bryr seg lite om hvem som dør. Det er nesten ikke til å tro, men at man glemte den meget viktige koblingen mellom seer og rollefigurer er utrolig med tanke på hvor mye penger filmen kostet, og hva filmen legger mest trykk på, nemlig rollefigurene og deres hverdag.

Actionscenene er artige, men scenene passer ikke helt inn i denne filmen da Bodyguards and Assassins for meg utgir seg for å være en seriøs film. Actionscenene er godt laget, men helt urealistiske. Når en kjempe blir stukket minst 100 ganger med kniv, og han dukker opp like etterpå for å redde sine kampfeller, da skjønner man at her blir det ikke lagt vekt på realisme.

Jeg ble skuffet over Bodyguards and Assassins. Jeg forventet nok en mer actionfylt film med realistiske scener. Det man får er slitsomme emosjonelle scener som aldri tar slutt og urealistiske actionscener som ikke helt hører hjemme i denne filmen. Forvent en film med mange tårer og lite karakterdybde. Se bare på rollefiguren Donnie Yen spiller. Måten man bygger opp ham på viser at manuset skulle vært skrevet om, og en bedre regissør skulle ha overtatt regien. For Teddy Chan er ikke en stor regissør. Han kommer ikke ofte med filmer, og de han kommer med pleier å være middelmådige. Bodyguards and Assassins er intet unntak.

9 thoughts on “Bodyguards and Assassins (2009)”

 1. Eni, vældi dårli film. Æ ville ha gjedd den 1/10 i steden, men en trøst e at Donnie`s næste film 14 Blades har masse action scena plus bedre redigering og sånt.

  1. Ser mest fram til Ip Man 2, Donnie vs. Sammo. 14 Blades har en ganske elendig regissør i Daniel Lee (Three Kingdoms: Resurrection of the Dragon, Dragon Heat). Ser at den ikke har særlig høyt gjennomsnitt på IMDB. Har dessverre ikke noe tro på 14 Blades, tror den vil bli en nedtur.

 2. Æ trur også Ip Man 2 blir bra. Æ går aldri ætter Karakteran på Imdb nå æ ska se en film eller ikke. Di e som oftest feil.

  En stor Donnie Yen fan så nån a action scenan fra 14 Blades og sa dette:

  “Believe it or not, the way the fights (those I’ve peeked at) are shot are actually an improvement to how Lee usually shoots action and the editing is toned down here (it’s still a bit fast). And not only that but the choreography is also great, probably the best wuxia-based one I’ve seen in a long time. I have yet to see the whole movie though (looks very interesting).”

  Link: http://www.kungfucinema.com/forums/showthread.php?t=7846&page=2

  1. Ikke enig der, for de som ser asiatiske filmer er i mindretall på IMDB, og de som pleier å gi karakterer, er de som er mest interessert i denne type filmer etter at filmen har hatt sin premiere på kino. Mitt inntrykk er at gjennomsnittskarakteren pleier å stemme når det gjelder asiatiske filmer, spesielt i starten før resten av massene som ikke helt liker denne type filmer gir sine karakterer.

   Men jeg ser uansett filmer jeg har plukket ut, dårlig karakter eller ikke, men jeg gleder meg ikke når historien skal stinke så mye som den gjør i 14 Blades. 14 Blades består av to deler, action og historie, og etter det jeg har lest stinker historien, som forventet. Holder ikke bare med action når det også skal fortelles en historie som betyr veldig mye hvis filmen fordeler historie og action like mye. Se bare på Dragon Tiger Gate, tøffe actionscener, men dialogen er horribel, og det er en del dialog i den filmen.

   Leser ikke mange anmeldelser, men jeg pleier å være enig i det http://www.lovehkfilm.com/index.htm skriver.

   Donnie Yen kicks ass but 14 Blades doesn’t. Director Daniel Lee goes for style over substance, delivering an overlong film loaded with uninteresting drama and dialogue. Passably entertaining if you’re in it only for the action, but a disappointment if you’re not. Pick your side.

   Donnie Yen kicks acres of ass, but he can’t make Daniel Lee into a better filmmaker.

   After all, who needs weapons when you’re Donnie Yen? 🙂

   Actually, it’s hard to process what Vicki Zhao’s speeches mean because she’s usually droning on and on while Donnie Yen bathes or stares into space like he’s thinking about his next meal. Daniel Lee tries to mix emotion and action with 14 Blades, but he doesn’t do a good job of it.

   In previous films Yen would take on Collin Chou or Sammo Hung for the end battle, but here he’s going for a beatdown on a former Miss Hong Kong.

   Nei, jeg gleder meg ikke, tror dette vil bli en ny Painted Skin med Donnie Yen og Wei Zhao. Men vi er på bølgelengde når det gjelder Ip Man 2.

 3. OK, æ ser nu ikke kampsport filma før plottet, mer før slåsse scenan. Men, har en kampsport film også bra plot, så e jo d et pluss.

  1. Jeg ser også kampsportfilmer for kampscener, men det er også viktig å ha en god historie å fortelle hvis det blir for lang tid mellom kampscenene, eller hvis kampscenene ikke er de beste. Ong-Bak er en film som viser at man ikke behøver en historie, Fist of Fury er en annen film som viser at man må ha en engasjerende historie da det er for få kampscener i filmen. Der stryker Fist of Fury. Bodyguards and Assassins føler jeg havner midt imellom, men jeg tror den er bedre enn 14 Blades.

   Once Upon a Time in China er etter min mening den beste kampsportfilmen som finnes når det gjelder å kombinere en meget god og kompleks historie og fantastiske kampscener. Den filmen er utrolig vellaget.

   Vet ikke om jeg har spurt deg tidligere, men hvilken filmer er dine favoritter innen martial arts?

 4. Ok, mine favoritta? D blir mange og nevn opp, men æ lika Bruce Lee sine kampsport filma og mange Sammo Hung filma som Millionaire’s Express og Dragons Forever.

  Så lika æ jo mange filma a Jet Li som di du sa. Nån filma a Donnie Yen som Ip Man, S.P.L, Flash Point og flere. Japan laga jo også brae filma som Black Belt, Versus, og flere Sonny Chiba filma som The Street Fighter. Som sagt, d e mange flere favortitta men d får hold.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.