Visit my YouTube channel here.

A Moment to Remember (2004)

En kvinne som ikke har fylt 30 år, får diagnosen Alzheimers sykdom, men hennes kjæreste vil ikke gi slipp på henne.

A Moment to Remember har fått gode kritikker, så forventningene var svært høye med tanke på hvor emosjonelle de beste filmene fra Sør-Korea er. Den første timen fungerer som en søt romantisk komedie i beste sørkoreanske stil. Vi blir kjent med rollefigurene i jobbsammenheng og i privatlivet. Det er først når det er 50 minutter igjen av filmen at sykdommen virkelig slår til.

Jeg hadde sett for meg en veldig trist film nesten fra starten av. Men jeg må si jeg ble litt skuffet over at det tok så lang tid før kvinnen fikk problemer med hukommelsen. Man må selvsagt bygge opp karakterene slik at man blir kjent med dem. Da vil man bry seg mye mer om dem, men det fungerte rett og slett ikke for meg. Jeg forventet en dypere og mørkere film enn det jeg fikk servert. Når filmen varer rundt 144 minutter, burde man fokusere mer på Alzheimers sykdom. A Moment to Remember tok for lett på sykdommen etter min mening.

Skuespillerne gjør ihvertfall en strålende jobb, de har en god kjemi. Woo-sung Jung trakk nok en del kvinner når filmen gikk på kino. Han har ikke bare et pent ytre, han blir bedre og bedre som skuespiller som takler de fleste roller.

Merkelig at Hollywood ikke har laget en nyinnspilling av denne filmen. De massakrerte My Sassy Girl, The Lake House (Il Mare) har jeg ennå ikke sett, men når jeg ser at Keanu Reeves og Sandra Bullock har hovedrollene i denne skjønne filmen, skremmer det meg vekk. Men som vanlig kommer jeg nok til å se den.

2 thoughts on “A Moment to Remember (2004)”

  1. Kjøper du alle filmene dine eller ser du dei online??
    Viss online hen ser du dei??

    1. Hei

      Kjøper, leie, låne, Canal +, og det blir litt nedlasting når filmer er vanskelig å få tak i. Kjenner ikke til noen online-tjenester som er verdt å nevne, dessverre. Håper at en tjeneste som Netflix vil en dag komme her til Norge, men det tar sin tid.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.