Visit my YouTube channel here.

Project A II (1987)

project a part 2

Dragon Ma er tilbake. Etter å ha drept og arrestert de fleste piratene fra den første filmen, overtar han sjefsstilling på en politistasjon. Betjentene som jobber i dette distriktet er korrupte, og den verste er deres sjef, førstebetjent Chun. Alle vet at han er korrupt, men man har ikke bevis for dette. Chun vil ha sitt distrikt tilbake, og gjør alt for at Dragon Ma skal miste jobben sin.

Dette er oppfølgeren til kassasuksessen Project A som satt fart på karrièren til Jackie Chan igjen. Denne gang er dessverre ikke Sammo Hung og Yuen Biao med, så Jackie må klare seg alene. Project A II har en bedre historie enn den første filmen, og det er ikke så mye action som det var i den første filmen. Man kan lett se at det ikke er Sammo Hung som står bak koreografien i kampscenene. Nå er det Jackie Chan som har overtatt, og det merkes. Jackie Chan bruker mye mer omgivelsene rundt seg som hjelp i kampscenene,noe som er varemerket til Jackie Chan. Det blir mye bra ut av det. Ta f.eks. når Jackie Chan spiser chili pepper og spytter det utover hendene sine og etterpå gnir det inn i øynene på motstanderne. Det er rett og slett genialt. Det verste er at Jackie Chan spiste de i virkeligheten. All heder og ære til Jackie Chan for det.

Project A II er ikke like morsom som den første filmen, men Project A II har sine klassiske øyeblikk. Når politisjefen er på damejakt og alle de sentrale rollefigurene i filmen er samlet i en leilighet samtidig, er en klassisk scene. Project A II har heller ikke de mest spektakulære stuntene i Project A II, og det som skuffer mest med filmen er den siste kampen. Project A II har ikke en skikkelig slåsskamp mot en sterk hovedskurk. Istedenfor blir det Dragon Ma mot tre stykker som er jevngode og ingen skiller seg ut. Jeg savnet kampkoreografien til Sammo Hung, for kampene i denne filmen er langt unna det beste jeg har sett av Jackie Chan. Sammo Hung får ut den litt mørkere siden av Jackie Chan.

Ikke den beste filmen til Jackie Chan, men filmen er ikke dårlig for det. Den når aldri opp til Project A, men den har sine gode sider med en bedre historie.

7

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.