Visit my YouTube channel here.

Heart of Dragon (1985)

En politimann og en bolleklipt jævel. De er brødre!

Heart of Dragon er en utradisjonell Sammo Hung og Jackie Chan-film. Jackie Chan spiller en politimann som må ta seg av sin tilbakestående bror som stadig havner i trøbbel. Hva kommer først, karriere eller familie?

Sammo Hung kler rollen som en tilbakestående person. Han går rundt med bolleklipp og ser ut som om han er tilbakestående der han leker med småunger og leketøy. Heart of Dragon tar opp et alvorlig tema, og den lykkes med å få ut budskapet selv om filmen sporer av mot slutten når skurker og kidnappinger tar over historien.

Dette avsnittet inneholder store avsløringer. Slutten er ganske slapp, hadde vært greit å få vite hvor lang straff Jackie Chan og kollegaene fikk. Vi får bare se en musikkvideo som gjør jobben sin greit, men litt tekst om hvordan straffeutmålingen ble hadde vært interessant, for rollefiguren Jackie Chan spiller er jo skyldig i drap.

Jackie Chan overbeviser i Heart of Dragon som dramaskuespiller. Han overspiller ikke like mye som han pleier i emosjonelle scener. Her er han mer tilbakelent og sikker. Sammo Hung er stor i sin rolle, bokstavelig talt, den bolleklipte jævelen.

Noen actionscener får vi også, men hovedfokuset er på Jackie Chan og Sammo Hung som familie, og problemene Sammo Hung kommer opp i der han leker med småunger og går rundt med en skikkelig bolleklipp. En biljakt der bilen magisk reparer seg selv, og en litt lengre kampscene mot slutten av filmen med våpenbruk og kung fu er alt. Det gjorde meg ingenting, for det er er ikke her Heart of Dragon er best. Det er dramadelen som er best. Selv om handlingen går raskt unna kommer poenget frem, men jeg kunne ønske meg en lengre film på rundt to timer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.