The Matador (2005)

the matador

Ved en tilfeldighet møtes leiemorderen Jack Noble og forretningsmannen Danny Wright på en bar. Jack Noble er en ensom, ufølsom og direkte frekk type som mangler folkeskikk. Jack Noble slukker sine sorger i alkohol og kvinner. Jack Noble er en damemagnet av rang og en lystløgner. Danny Wright derimot har etablert seg og er lykkelig gift med sin kone. Men forretningen går ikke så bra og han er avhengig av at han får denne jobben, men det ser ikke lyst ut. Jack og Danny får god kontakt, og Jack føler at han endelig har fått en venn. Men etter hvert går det dårlig for Jack Noble på jobben. Han blir utbrent og klarer ikke å drepe lenger, og det er noen som vil kvitte seg med Jack etter flausene. Jack og Danny har ikke holdt kontakten, men en sen kveld står Jack utenfor huset til Danny. Jack Noble har en plan som kan redde livet hans.

The Matador er en god krim/komedie film, og det er mye takket være Pierce Brosnan som Jack Noble. Jack Noble er alt det motsatte av James Bond, men de har en ting til felles og det er at de begge er damemagneter. Pierce Brosnan spiller utrolig bra fra å være en deppet og utbrent leiemorder til plutselig å være en energisk og intens villmann i neste øyeblikk. Scenen der han bare går i sko og underbuksa gjennom lobbyen på hotellet og så rett ut i bassenget der han ser en hai er så genialt og utrolig vellaget.

Det er nesten bare to personer i denne filmen og det kunne bli kjedelig. Takket være Pierce Brosnan som Jack Noble blir det aldri kjedelig. Greg Kinnear som Danny Wright gjør en grei jobb, men han mangler utstrålingen som Brosnan har. Han blir litt anonym.

Hvis du forventer deg en hardbarket actionfilm, se en annen vei. Her er det faktisk ikke en eneste bloddråpe å se, og det er ganske bra gjort når filmen handler om en leiemorder. Det er en bil som blir sprengt i lufta når filmen starter, og det er den største actionscenen i filmen.

The Matador er ikke en film for alle. For noen kan den nok bli fort kjedelig og langtekkelig. Men liker du filmer med mye dialog og litt dybde, er denne filmen midt i blinken. Og du ser muligens Pierce Brosnans beste rolletolkning noensinne.

8

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.