Visit my YouTube channel here.

GoldenEye (1995)

I am invincible!

Pierce Brosnan overtok rollen som James Bond etter Timothy Dalton. Pierce Brosnan er helt klart den dårligste skuespilleren som har spilt James Bond ved siden av George Lazenby. Den beste er moroklumpen Roger Moore. Sean Connery kommer på en fin andreplass. Timothy Dalton er undervurdert som James Bond, så han er på nivå med Daniel Craig. Problemet med Pierce Brosnan er at han er stiv som en tømmerstokk, han eier ikke personlighet. Hvor er spillegleden? Hvor er det berømte glimtet i øyet? Han har ingen av delene som James Bond. Jeg liker Pierce Brosnan i en del filmer, men som James Bond stinker han.

Selv med en feil person som James Bond, er GoldenEye den beste filmen Pierce Brosnan medvirket i som James Bond. Dette kunne ha vært en riktig så god film, men det er flere irriterende feil med filmen. Jeg takler ikke, og jeg er nok ikke den eneste, skuespillere som bruker russisk aksent. Ingen av dem er overbevisende, det blir bare irriterende. Noen av rollefigurene stinker like mye som Pierce Brosnan, spesielt må Boris Grishenko være en av tidenes mest irriterende karakter sammen med Xenia Onatopp. Sistnevnte spilt av Famke Janssen, er helt ubrukelig der hun stønner og bærer seg. James Bond-filmene skal ha fargerike skurker, ikke pubertale rollefigurer man har lyst til å drepe med egne hender. De er pokker så ubrukelige!

Actionscenene er greie. Det er en scene som skiller seg ut, og det er når James Bond stjeler en tanks. En herlig jakt som er fartsfylt og visuelt pen. Stedene vi besøker byr på variasjon, og det faller selvsagt i smak. Men skurken spilt av Sean Bean, eier heller ikke mye personlighet, han er en pingle egentlig. GoldenEye føles mer ut som en tegneserie med karikerte skurker som ikke har særlig mye personlighet. Det finnes ikke noe kjedeligere enn nettopp det.

GoldenEye har ikke holdt seg så godt som jeg først trodde. En skikkelig god ting kom ut av filmen, spillet til Nintendo 64 som var fantastisk i sin tid og som satte en standard for fremtidige spill.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.