Visit my YouTube channel here.

Licence to Kill (1989)

Drug dealers of the world, unite!

Licence to Kill var den andre og siste filmen Timothy Dalton medvirket i som James Bond. Han skulle ha fortsatt, for når jeg nå tenker på Pierce Brosnan, får jeg lyst til å gråte. Pierce Brosnan var fæl som James Bond, helt klart den svakeste av alle skuespillere som har spilt den hemmelige agenten i flere filmer enn en.

Licence to Kill minner mye om Casino Royale med Daniel Craig som James Bond. Humoren er erstattet med blodig alvor, James Bond får veldig mye juling, og det er rett og slett deilig å se at han ikke er uovervinnelige, selv om vi er vitne til noen ville stunts.

Timothy Dalton er strålende som en kald James Bond. Selv om Roger Moore alltid vil være min favoritt, setter jeg stor pris på alvoret og den ekstra dimensjonen Timothy Dalton bringer med seg som skuespiller. Det sies at hans rolletolkning er veldig nær den James Bond vi finner i bøkene. Det kan ikke jeg kommentere, men jeg liker James Bond best på denne måten.

Som film byr Licence to Kill på en god skurk som kan minne meg om skurken Christopher Lee spilte i The Man with the Golden Gun. Han er til å stole på, han bryr seg, men han finner seg ikke i å bli lurt av sine undersåtter. Morsomt var å det å se Benicio Del Toro i denne filmen. Han var meget ung, men han ser nesten like sliten ut som han gjør nå. Herlig skuespiller er han. Eneste som ødelegger filmen er Talisa Soto. Hun er ikke særlig pen, og talent har hun ikke. Ufortjent at hun fikk rollen.

Licence to Kill har det meste man kan ønske seg. Filmen byr på nok av actionscener og sniking, og det viktigste er at skurken får nok skjermtid. En japaner som spiller kineser får vi glemme for denne gang. Men slutten med en gammel venn som James Bond skal hevne tar kaka. Kona blir drept, han blir haimat, det er glemt i løpet av en kort periode.

Synd med Timothy Dalton og hans korte karriere som James Bond. Licence to Kill er en god James Bond-film som er mørkere enn de fleste filmene i serien.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.