Visit my YouTube channel here.

Walk the Line (2005)

walk the line

Hello, I’m Johnny Cash.

Før jeg så Walk the Line hadde jeg ikke noe form for kjennskap til Johnny Cash. Eneste låtene jeg hadde hørt var Walk the Line, Ring Of Fire og Hurt. Det var det jeg hadde hørt, og jeg hadde ikke noe kjennskap til hans liv.

Det har ikke skjedd på lenge at jeg har sett en film to ganger i løpet av en uke. Men Walk the Line fortjente det. For maken til film! Joaquin Phoenix spiller så bra, at jeg sitter og måper. Mannen var skapt for denne rollen, og like imponerende er det at mannen synger låtene selv i denne filmen sammen med Reese Whiterspoon. Joaquin Phoenix synger forresten meget bra.

Etter jeg hadde sett Walk the Line, så jeg gamle klipp med Johnny Cash. Joaquin Phoenix er Johnny Cash i denne filmen. Scenen der han har blandet piller og alkohol og nistirrer på Reese Whiterspoon, den scenen gir meg frysninger. Det blikket til Joaquin Phoenix kan drepe.
Filmen tar for seg den hardeste perioden i Johnny Cash sitt liv. Johnny Cash er genial når det gjelder musikk, men privat er han selvdestruktiv. Man håper hele tiden på at det skal gå bra for Johnny Cash, for man kan ikke annet enn å like Johnny Cash. Merkelig nok, for jeg pleier ikke å føle så mye sympati for selvdestruktive mennesker.

Jeg liker ikke countrymusikk, men etter denne filmen har det blitt mye Johnny Cash musikk. Låter som Get Rythm, Folsom Prison, Home Of The Blues, Cocaine, Ring Of Fire, Walk the Line, Jackson og It Ain’t Me Babe er låter som sitter.

Walk the Line er den beste Hollywood filmen jeg har sett i 2005, kanskje den beste i hele 2005. Joaquin Phoenix havnet på min topp fem favorittskuespiller liste etter denne rolletolkning av Johnny Cash. Joaquin Phoenix ble snytt for Oscar!

10

2 thoughts on “Walk the Line (2005)”

  1. Flott fyr, flott film og ikke minst flott musikk!

    Men; denne filmen er tre timer (den versjonen jeg så på dvd), noe som var i overkant. Det ble rett og slett litt mye halvdokumentariske detaljer.

    Det er mulig det anbefales å se den korte versjonen, etter dine varme ord her.

  2. Hmm,har ikke sett den forlengede versjonen faktisk. Fant dette fra IMDB: 136 min / 153 min (extended cut). Rundt 17 minutter lengre spilletid.

    Men tre timer? Helt sikker?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.