Visit my YouTube channel here.

The Walk (2015)

the walk

Balansemesteren.

Bilde: 2.40:1
Lyd: Engelsk DTS-HD Master Audio 5.1

Linekunstneren Philippe Petit bestemmer seg for å leke med livet sitt når han skal balansere på en line mellom Twin Towers (World Trade Center).

The Walk er regissert av Robert Zemeckis, og i hovedrollen som Philippe Petit finner vi Joseph Gordon-Levitt. Filmen er basert på sanne hendelser, og i 2008 kom dokumentaren om denne hendelsen ut og den vant Oscar for beste dokumentarfilm. Filmen het Man on Wire, en film jeg hadde problemer med da jeg ikke liker Philippe Petit som person.

Var det virkelig nødvendig å lage en film som The Walk etter å sett dokumentaren fra 2008 der Philippe Petit forteller om sin store bragd, og der de også rekonstruert mye av det som skjedde?

Svaret er både ja og nei. The Walk frir nok kanskje mer til yngre personer som ikke liker å se dokumentarfilmer, Man on Wire kan nok føles litt billig ut og statisk sammenlignet med The Walk som viser alt det som er å vise, noe Man on Wire ikke kunne gjøre.

Jeg har sett dokumentaren fra 2008, og jeg likte virkelig ikke Philippe Peti. Han er en eksentrisk franskmann som elsker det han gjør, men han er så høy på seg selv at det blir dessverre kvalmende. The Walk forandrer ikke det synet, man blir aldri direkte kjent med ham som privatperson. Det eneste han brenner for er å balansere på en line, alt annet eksisterer ikke i hans verden.

Nå så jeg den vanlige 2D-utgaven, og jeg kan ikke si at jeg ble særlig imponert over dataeffektene. Når Philippe Petit balanserer på linen mellom Twin Towers, fikk jeg ikke følelsen av høyde eller realisme. Hollywood har bare blitt latere og latere, de elsker å gjøre det mest lettvint for seg selv og da må de absolutt bruker for mye dataeffekter. Jeg må si jeg ble skuffet over denne lange sekvensen der Philippe Petit balanserer på line mellom Twin Towers..

Det The Walk skal ha ros for er at Joseph Gordon-Levitt er strålende som den ekle franskmannen. Filmen er også veldig lett og lystig i tonen, regissør Robert Zemeckis klarer å formidle gleden og energien som Philippe Petit har gjennom sin fortellermåte og filmmusikken. Man blir litt varm og glad etter å ha sett The Walk, men har du ikke sett dokumentarfilmen så vil jeg absolutt anbefale å se den etter å ha sett The Walk. Man må nesten det.

Bilde: 9/10 Lyd: 9/10 Ekstramateriell: 3/10

Bildet er klart og litt kjølig og sterilt. Man ser klart detaljene i ansiktene på skuespillerne, og sortnivået er topp.

Dialogen er klar og tydelig. Filmen har et rent og ryddig lydspor som forsiktig fyller opp rommet med omgivelslyder og litt filmmusikk. Lydsporet er ikke det man kaller aggressivt.

Ekstramateriell:
The Amazing Walk (11 minutter)
First Steps – Learning To Walk The Wire (9 minutter)
Pillars Of Support (8 minutter)
Deleted Scenes (6 minutter)

4 thoughts on “The Walk (2015)”

    1. Med tanke på hvor ufyselig og irriterende protagonisten er, så tror jeg at det er best å se filmen før dokumentaren. Litt mer spennende på den måten også. Jeg kan ikke si at dokumentaren falt så mye i smak.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.