Visit my YouTube channel here.

Twin Peaks: Fire Walk with Me (1992)

twin peaks

Laura Palmer tar kvelden.

Bilde: 1.85:1
Lyd: DTS-HD Master Audio 7.1
Undertekst: Norsk

Vi følger Laura Palmer i hennes siste uke før hun blir drept.

Denne anmeldelsen er av den nye Blu-ray-utgivelsen, Twin Peaks: The
Entire Mystery. Her finner du den første og andre sesongen, og filmen Twin Peaks: Fire Walk with Me. Det vil si komplett pakke.

twin peaks blu ray utgave

Jeg husker for mange år siden når jeg først så Twin Peaks: Fire Walk with Me at jeg satt skuffet igjen. Det var mange år siden, så etter å ha sett to sesonger av TV-serien så gledet jeg meg til å se filmen da jeg hadde TV-serien friskt i minnet.

Det er ikke at Twin Peaks: Fire Walk with Me direkte er en dårlig Twin Peaks-film, problemet er at serien beskrev så godt hvem Laura Palmer var og hva som skjedde den siste uken før den såkalte Bob tok henne av dage. Nesten alt det man hørte om henne, det ser man i filmen. Jeg skjønner egentlig ikke poenget, for man har allerede skapt bildene i sitt eget hode.

Det er ikke det eneste problemet med denne filmen. Filmen har faktisk mange problemer, allerede i starten av filmen når musikeren Chris Isaak dukker opp så var ikke helt kvaliteten der jeg ønsker Twin Peaks: Fire Walk with Me skulle være med tanke på skuespillerne. For Chris Isaak er elendig som skuespiller, jeg skjønner ikke helt hva David Lynch tenkte på når han ga denne mannen en mindre rolle.

Men det er ikke bare Chris Isaak som er problemet. Sheryl Lee som spiller Laura Palmer er elendig hun også. Det er forferdelig å se på hennes overspilling, og når hennes karakter heller ikke er av den sympatiske sort, så blir dette en litt langtekkelig reise der man faktisk nyter hennes død.

Dale Cooper dukker opp i noen få minutter, helt uten grunn. Vi får se noen merkelige scener som ikke bidrar med noe som helst, jeg ble bare forvirret. Også han har mistet sin sjarm, han er gravalvorlig og mørk han også.

Laura Flynn Boyle ble byttet ut med en skuespiller som skal ligne på henne, men det ser ut som om hennes erstatter har fått en allergisk reaksjon med tanke på at Laura Flynn Boyle var og kanskje fremdeles er et vandrende skjelett. Men Donna ble plutselig mye mindre attraktiv, og fremdeles like uinteressant.

Twin Peaks: Fire Walk with Me har en helt annen atmosfære sammenlignet med TV-serien. Filmen er bekmørk, alt av tull og tøys er borte vekk. Her viser David Lynch oss den skitne, horete og ødelagte Laurka Palmer, så det er best å se filmen etter at du har sett serien. Du vil virkelig ikke bry deg om hennes død i det hele tatt hvis du ser filmen først.

Personlig skulle jeg ha ønsket at Twin Peaks: Fire Walk with Me var en film som fokuserte på det som skjedde etter den siste episoden i den andre sesongen. Jeg synes at Twin Peaks: Fire Walk with Me var en bortkastet mulighet på avslutte serien med stil og klasse, selv om det beste hadde nok vært å laget en miniserie.

Bilde: 7/10 Lyd: 7/10 Ekstramateriell: 8/10

Bildet er mykt, og det ser litt slitt ut. Noen mindre flekker dukker opp, men det er også fint at man har bevart filmkornet.

Dialogen er klar, men litt lav sammenlignet med resten av lydsporet, spesielt under en lengre sekvens i en nattklubb der lydsporet trykker til med mye bass. Sidehøyttalerne får ikke mye å jobbe med, det var ikke uventet.

Ekstramateriell:
Between Two Worlds (38 minutter)
The Missing Pieces: Deleted/Alternate Scenes (91 minutter)
Archival Interviews (5 minutter)
Moving Through Time: Fire Walk With Me Memories (30 minutter)
Reflections On The Phenomenon Of Twin Peaks (31 minutter)
Fire Walk With Me Photo Gallery
Atmospherics

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

%d bloggere liker dette: