Visit my YouTube channel here.

Twin Peaks – The Entire Mystery: Season 2 (1990)

twin peaks

Hva skjedde med Laura Palmer, og hvem var hun egentlig?

Bilde: 1.33:1
Lyd: Engelsk DTS-HD Master Audio 7.1
Undertekst: Norsk

Denne anmeldelsen er av den nye Blu-ray-utgivelsen, Twin Peaks: The
Entire Mystery. Her finner du den første og andre sesongen, og filmen Twin Peaks: Fire Walk with Me. Det vil si komplett pakke.

twin peaks blu ray utgave

Den andre sesongen av Twin Peaks starter der den siste episoden i den første sesongen sluttet. Drapet på Laura Palmer er ikke løst, og jakten på drapspersonen fortsetter.

Den andre sesongen består av 22 episoder, en god del mer enn den første sesongen som hadde 8 episoder.

Det som skjedde med Twin Peaks, og som gjorde at det kun ble to sesonger var at seertallene begynte å falle etter at drapet på Laura Palmer ble løst. Det var ikke særlig smart gjort, det innrømte også skaperne bak serien.

Jeg merket ganske raskt at Twin Peaks begynte å forandre seg litt etter den andre og tredje episoden i den andre sesongen. For meg så var den første sesongen av Twin Peaks en slags satire på såpeoperaer, men i denne sesongen så blir Twin Peaks noe den gjorde narr av, man får delvis en følelse av å se en såpeopera der det ikke skjer så mye spennende etter at drapet ble løst.

Men det er mye spenning knyttet til drapet på Laura Palmer. Forklaringen på hvem som er den egentlige drapsmannen kan jeg også kjøpe, etter å ha oppholdt seg litt i den merkelige byen så fungerer forklaringen ganske bra. Det blir spennende og en smule rørende i episoden når mordmysteriet blir løst.

Etter at serien mistet sin hovedskurk måtte det komme en ny en i den andre sesongen ved siden av den hevngjerrige Jean Renault. Windom Earl er selvsagt ikke like skremmende som kameraten vår Bob med olajakka. Men han er ganske ekkel, det blir som å se Sherlock Holmes mot sin erkerival Moriarty. Her er det hjerne mot hjerne, og Windom Earle er en syk, liten jævel som virkelig er sinnssyk.

Et stort problem med den andre sesongen er at det dukker opp for mange nye karakterer, og noen av de gamle karakterene er heller ikke interessante. Spesielt hater jeg Donna og James, de er de mest kjedelige karakterene i hele serien, spesielt den ubrukelige James. Han havner selvsagt i trøbbel med sin hønsehjerne når han faller for en røy av en kjerring med gule tenner. Det er synd at Bob ikke kom og drepte henne og idioten James.

Så har vi Ed og Nadine som kommer på en fin andreplass når gjelder ubrukelige karakterer i Twin Peaks. Det er ingenting som er interessant med disse to karakterene og hva de opplever i den merkelige byen. De skulle vært skrevet ute av hele serien etter den første sesongen.

Jeg må også le av Michael Ontkean, som spiller Sheriff Harry S. Truman. Det virket som om noen smartinger fant ut at de skulle finne en person uten karisma og talent som skulle ligne på Steve Guttenberg fra Police Academy. Michael Ontkean er jo en kloning av Steven Seagal, bare uten glimt i øyet. Til hans forsvar kan det også være rollen han spiller, han er jo underdanig Dale Cooper som styrer showet når det gjelder etterforskningene.

Selv om den andre sesongen ikke klarer å hamle opp med den fantastiske første sesongen, er Twin Peaks fremdeles veldig god og interessant når den byr på mystikk og spenning, noe den gjør i de siste episodene. Mystikken fungerer fremdeles, for det tar av mot slutten i den andre sesongen. Man begynner å se en helhet, noe jeg savnet frem til dette tidspunktet. Kanskje de faktisk hadde en plan for hovedhistorien?

Det er synd at man valgte å bruke så mye tid på nye og gamle karakterer som hører mer hjemme i en vanlig såpeoperaserie. Det valget ble kroken på døren for Twin Peaks. For jeg skulle gjerne sett en skikkelig avslutning når gjelder det store mysteriet.

Twin Peaks er fremdeles en unik serie som tåler tidens tann, for når Twin Peaks først blir spennende, så er ikke mange serier som klarer å holde følge. Når den siste episoden var ferdig så var det ikke noe som helst tvil, jeg ville ha mer!

Bilde: 8/10 Lyd: 8/10 Ekstramateriell: 10/10

Når det gjelder bildekvaliteten så skal bildet være restaurert. Bildekvaliteten er langt ifra perfekt, men Twin Peaks kommer nok aldri til å se særlig bedre ut enn dette. Man kan se litt støy i bildet, men utover i sesongen så blir det mer ro i bildet. Ellers er bildet mykt og veldig varmt.

Dialogen er klar og tydelig. Lydsporet er faktisk ganske bra når det først skjer noe større hendelser på skjermen. I enkelte scener klarer lydsporet å fylle opp rommet med klar og detaljert lyd. Det skjer ikke så ofte, men lydkvaliteten overrasket med tanke på alder og at dette er en eldre TV-produksjon.

Ekstramateriell:
Pilot – Original Version & Alternate International Version
Log Lady Intros
Preview and recaps on select episodes
Season 1 Image Gallery
Twin Peaks Sneak Peeks
A Slice of Lynch: Uncut (55 minutter)
Season 2 Image Gallery
Series Deleted Scenes (14 minutter)
Outtakes (2 minutter)
Return To Twin Peaks (20 minutter)
Location Guide (8 minutter)
The Glastonbury Archives
17 Pieces of Pie: Shooting at the Mar T (AKA RR) Diner (10 minutter)
Mark Frost Interview with Wrapped in Plastic (14 minutter)
Learning to Speak in the Red Room (4 minutter)
An Introduction to David Lynch (22 minutter)
Lucy Bumpers (2 minutter)
1-900 Hotline (23 minutter)
Production Documents
Postcards From The Cast (64 minutter)
Cast And Crew Interviews (65 minutter)
Secrets From Another Place: Creating Twin Peaks (106 minutter)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.