Visit my YouTube channel here.

Man on Wire (2008)

man-on-wire

If I die, what a beautiful death!

Jeg har aldri hørt om våghalsen Philippe Petit som gjorde noen utrolige stunts på en line. Han vil alltid bli husket for å balansere på line mellom Twin Towers. I Man on Wire får vi høre Philippe Petit og hans kompanjonger opplevelser, frykt og gleder når Philippe Petit utførte dette stuntet. All informasjon vi trenger får vi servert på et fat.

Jeg ble skuffet over at vi ikke fikk servert levende bilder når Philippe Petit balanserer på line mellom Twin Towers. Mesteparten av dokumentasjonen består av noen stillbilder. Philippe Petit er nok for mange en sær og eksentrisk mann, han er jo fransk. Men han fulgte drømmen sin, hvor mange av oss andre gjør det? Men han er jo også egosentrisk, for hva om han falt av linen og dundret ned i et trafikkert område med biler og gående. Han kunne jo ha tatt livet av noen.

Jeg klarte aldri å bli helt engasjert i denne dokumentaren. Jeg fikk ikke noe forhold til Philippe Petit, og vi vet jo hvordan det hele endte. Derfor blir ikke Man on Wire spennende selv om gruppen var nær på å bli oppdaget flere ganger når de snek seg opp på taket. Man on Wire er sikkert en fin film for kommende balansekunstnere.

5

6 thoughts on “Man on Wire (2008)”

 1. Her er vi helt på linje. Jeg hadde nok gitt filmen et poeng eller to til, men er helt enig i kritikken din. Mannen er kul, historien er fantadtisk (sikkert boka filmen er basert på), men selve filmen lover noe mer enn den holder.

  Ikke ofte jeg sier det, men en spillefilm basert på dette materialet hadde kanskje funket bedre.

 2. Det var da utrolig til fantasiløshet, både hos anmelder og kommentatorer! Hvem skulle filmet selve linedansen mellom tvillingtårnene hadde dere tenkt? Dette er en fantastisk historie som er godt fortalt. Jeg har nettopp sett filmen og den gjorde inntrykk. Kanskje det hjelper å være på alder med Petit og vennene og dessuten både ha opplevd høydeskrekken med å gå ut på glassgolvet i 107. etasje i World Trade Center og å balansere på taket av Notre Dame slik jeg har gjort?

 3. Litt skuffet over anmeldelsen, er klar over at dette er gammelt fra 2009 men syns fortsatt dette er en fantastisk historie som er formidlet bra! Skjønner ditt savn av live bilder mens han går mellom twin towers men skjønner også at dette ikke var mulig på den tiden! Syns den fortjener en god 7er!

  1. Jeg får skylde på at han er fransk! 😉

   Problemet er at jeg likte ikke fyren, hans personlighet og at han kunne utsette andre for stor fare hvis ting gikk galt. Når man ikke liker protagonisten og hans lek med sitt eget liv og andres, da blir det for meg vanskelig å bli fascinert av våghalsen.

   Vet det var vanskelig på den tiden med tanke på videokamera, men måten filmen rekonstruerer snikingen på synes jeg ikke fungerte. Blir som å se en billig og dårlig kuppfilm. Hadde nå bare hendelsen vært dokumentert med levende bilder slik som i dokumentaren Senna, som er en fantastisk dokumentar. Sporet av nå. 🙂

 4. 5/10 er alt for generøst. En drittfilm, med drittproduksjon om en egomanisk selvopptatt drittfyr. At denne filmen fikk internasjonal hyldest tror jeg lite på, det er nok franskmennene og spesielt denne franskmannen som har blåst i egne trompeter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.