Visit my YouTube channel here.

The Wire: Season 5 (2008)

Oppgjørets time.

Da var det slutt for The Wire, og jeg må være enig med de som mener at dette er tidenes beste og mest gjennomførte TV-serie som gir oss en realistisk skildring av gjengliv, politiarbeide og politikk. Jeg klarer ikke å se for meg en serie som kan være bedre og mer detaljert enn The Wire. Maktmennesker gjør hva som helst for å beholde sin stilling og klatre så høyt opp rangstigen med å lyve, stjele og skittkasting. Er det i det hele tatt rart at folk flest hater politikere som grafser i statskassa?

Sesong 5 er på nivå med sesong 3, som jeg regner som den svakeste sesongen. Drittsekken James McNulty stjeler denne sesongen når han gjør ting med uteliggere som er helt absurd, men det er pokker så morsomt å se hvordan han får systemet til å jobbe for seg når avtaler ikke blir holdt. Mange politikere er noen billige horer, jeg skjønner ikke hvordan de kan se seg selv i speilet, hvordan de kan respektere seg selv som et menneske. Da er det deilig å se James McNulty gi faen, selv om det han gjør er umoralsk.

Et stort problem med skurken i denne sesongen er Marlo Stanfield, samme skurken som i sesong fire. Han sender ut sine soldater når han vil ta noen av dage, og det blir i enkleste laget når han dreper sentrale og mektige personer i sesong fem. Hvor er livvaktene til de andre mektige personene? Spesielt er det en jeg tenker på som blir tatt av dage på en simpel og enkel måte. Marlo Stanfield er kald, det er hans sterke side som rollefigur, men han er også feig der han aldri gjør noe selv. Smart er det, men respekt for ham fikk jeg aldri. Han var ikke et ekte mannfolk, det var Omar Little, selv om han ligger med feil kjønn. Han gjorde grovjobben selv og hadde riktig innstilling. Respekt!

The Wire er en fantastisk serie som jeg tror aldri noen vil toppe.

Totalkarakter for serien:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.