Visit my YouTube channel here.

The Wire: Season 1 (2002)

Avlytting.

The Wire regnes som den beste TV-serien noensinne. Den første sesongen var god den, men jeg satt ikke igjen med inntrykket at dette var det beste jeg har sett innen TV-serier. Historien er god og interessant med mye politikk og litt drama, men energien manglet. Det er kun noen få scener som er dramatiske og spennende. Det blir mye politikk, myndighetene er som en stor lekeplass der menn i dresser suger kukken til hvem som helst for å få noen ekstra striper. Patetiske mennesker, men sånn er virkeligheten, og det er der The Wire skinner.

En annen mangel er at man aldri blir kjent med rollefigurene. Det er bra at det blir fokusert like mye på hver side, men det holder ikke med lesbesex og en ung mann som gir mat til de yngste. The Wire bygger opp rollefigurene på en simpel måte, og når noen dør bryr man seg ikke. Det er flere hull med fortellermetoden i The Wire som er ganske synlige, og når flertallet mener at dette er tidenes beste TV-serie, da forventer jeg ikke denne type feil.

Skuespillerne er av blandet kvalitet. De fleste sentrale skuespillerne er solide, verre er det med de som ikke har så store roller. De ødelegger mye av realismen da de ikke har noe som helst tilstedeværelse, men det er kanskje noe i det også. Maktpersoner er jo bare der når noe skjer, se bare på Jens Stoltenberg som må være en av tidenes verste og mest ryggløse statsminister Norge har hatt.

Det blir spennende å se om de neste sesongene har mer energi og litt høyere tempo enn den første sesongen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.