Visit my YouTube channel here.

Symbol (2009)

Rommet med det rare i.

Symbol hadde garantert fått en høy plass på min toppliste for 2009. Dette er en original film som jeg ikke skjønte noe av, men jeg hadde det moro så lenge det varte. Jeg vil nok lese litt i ettertid om andres tanker rundt filmen, handler det om lærdom og livet?

Hitoshi Matsumoto er både regissør og hovedrolleinnehaver i Symbol. Handlingen finner plass to steder, i et rom med mange peniser, og vi følger en sliten mexicansk fribryter ingen har tro på lenger. I rommet med peniser er det ingen dør, men når Hitoshi Matsumoto trykker på penisene dukker det opp mye rart i rommet. Alt fra mat, tegneserier og en løpende afrikaner. Plutselig dukker det opp en dør, og da begynner den virkelige moroa.

Det er noen lange scener som finner sted i det hvite rommet med hundrevis av peniser, heldigvis får man belønning for ventingen. Det er herlig å se Hitoshi Matsumoto oppføre seg som en ape når ting går galt, og man blir med på gledesutbruddene når mannen får en glup ide. Man får faktisk tid til å bruke hjernen selv og bli med på løsningen når han oppdager en dør. Man gremmes over de merkelige valgene han gjør, men han blir smartere utover i filmen. Handler filmen om hvor dumme mennesker har blitt?

Symbol er ikke en film for alle. Det er en film for oss som liker det sære med stor S. Det er en mening med denne filmen, jeg fant ikke en tydelig tråd, men det gjør ikke noe, for dette var en morsom og ganske så unik reise.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.